Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A motivációs trénerek valóban...

A motivációs trénerek valóban segíteni akarnak az embereknek, vagy csak színtiszta üzlet az egész nekik?

Figyelt kérdés
2016. febr. 19. 13:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ismét a #10-es hozzászóló vagyok.

Én az alábbi könyveket tudom ajánlani:

Brian Tracy: Amit ma megtehetsz - 21 sikerkulcs a hatékonysághoz (Az ebben leírt gyakorlatias tanácsokat a személyes életben is lehet alkalmazni, nemcsak nagy menedzsereknek szólnak, ellentétben sok önfejlesztő könyvvel)

Brian Tracy: Főnix szeminárium: megvan hanganyagban és átiratban is. Ez is alkalmazható a személyes életben is, szintén gyakorlatias dolgokat tanulhatunk meg belőle.

Dale Carnegie: Sikerkalauz 2 (Az első rész nekem túl amerikai, de a második rész az olyan, amit itt, Magyarországon is lehet valóban alkalmazni, és a személyes életben is.)

Andrew Matthews könyvei.

Számomra azért is adtak a fent említett könyvek sokat, mert:

A szerző egyértelműen kimondja, hogy HISZ egy, az embernél magasabb erőben, hatalomban. Vagyis nem egóból ír, beszél.

Pl. az említett szerzők is hangsúlyozzák, hogy higgy önmagadban! Azt kapod meg, amiről azt gondolod, hogy megérdemled! Úgy bánnak veled az emberek, ahogy Te magad bánsz magaddal. Stb. DE (és ez egy kapitális betűkkel írt DE) ellentétben Szabó Péterrel, ezek a szerzők sokszor és egyértelműen utalnak Istenre, egy, az embernél magasabb erőre - vagy mondjuk úgy, nem materialista síkról indítanak. Szabó Péter hite az emberig terjed, az egóig, az én-ig. Szerintem ez egy nagy, és jelentős különbség.

2016. febr. 29. 14:03
 12/14 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Gondoltam írok én is egy választ a kérdésedre, hogy ezzel is bővítsem a jelen kérdésben megfogalmazott pozitív válaszok arányát.

Biztosan olvastad a többi válaszadó válaszait. Én személy szerint még egyetlen kritikus szobrával sem találkoztam még.

Reklámozzák e magukat az előadók? Hát persze.

Ha neked lenne vállalkozásod mit tennél? Jól elbújnál mindenki elöl nehogy észrevegyenek? Gondolom nem.

Olvastam egy könyvben. (Dale Carnagie) Csak az alkalmazott tudás az ami számít.

Nézzünk egy vallási példát. Ha Jézus most élne ebben az évezredben mit tenne? Reklámozná e magát? Szerintem igen.

Az pedig, hogy a Szabó Péter tényleg volt e hajléktalan igaz e? Részemről elég ha ő maga tudja az igazat. Ki hinne neki, ki hallgatná előadásait ha nem kérné meg az árát, vagy épp szegény volna? Szerintem senki.

Érdekelne azok akik negatívan adtak választ a kérdésre milyen sikereket értek el eddig, mivel teszik jobbá az emberek életét?

Én személy szerint nagyon hálás vagyok ezeknek az embereknek Szabó Péternek, Brian Tracy nek.

Mióta rendszeresen nézem hallgatom olvasom amit mondanak és igyekszem alkalmazni. Sokkal jobban érzem magam és bevallom szeretem magam mióta megváltoztatom a fejembe bekódolt programozást. Agymosás e amit mondanak? Hát persze. De én inkább ezzel mosom agyam, sem mint olyanokkal, amiket a hírekben terjesztenek.

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a hozzászólást.

A döntés a te kezedben van, hogyan tekintesz a világra, mert olyanná fog válni a világod amilyennek gondolod.

Továbbiakban kívánok minden jót kedves olvasó!

2016. márc. 18. 08:08
 13/14 A kérdező kommentje:

Egyetértek részben a hozzászólásoddal, viszont van egy olyan veszélye az egésznek, hogy elhisszük, hogy jók, vagyunk, képesek vagyunk bármire, majd amikor próbálkozunk, elhasalunk, óriási lesz ez a koppanás.

Velem előfordult, nem kellemes. Jobb volt úgy elhasalni, mint amikor nem volt bennem ez a mindenre képes vagy, és bármit elérhetsz dolog.

2016. márc. 18. 10:20
 14/14 anonim ***** válasza:

Szia! Olvastam a kerdes es a hozza szolasokat, erdekes tema. Sajnos egy ilyen konyvet sem olvastam :(

De azeert par gondolat feerult bennem..pl irjatok tobben h valoban tudnak-e akarnak-e ezek a konyvek emberek eloadasok segiteni vagy csak business. Csak a szereny velemenyem, de ha veszik ezeket a konyveket, igenybe veszik a szolgaltatasaikat akkor van ra kereslet, tudnak ertekesiteni, mukodik a "vallalkozasuk" tehat ergo vmelyest mar sikeresek is. Nyilvan az egy nagyszeru dolog ha vki minosegi termeket/szolgaltatast tud adni, de ha mar eladott vmit akkor is mar mondhatjuk, h vmit jol csinal...

Sosem olvastam ilyen konyveket de imadom pl a trainingeket, eladasokat..lehet sok minden bullshit beloluk de mindig talalok olyan kiragadni valot amit tudok alkalmazni es kesobb hasznomra valik.

Kereskedelemben dolgozom. Soha senki nem segitett megkapnom egy allast vagy elorebb jutnom barhol. Egy falubol, abszolut szereny korulmenyek kozul indultam, most egy nagy cegnel vagyok egesz jo pozicioban, bpi belvarosi irodaval, ceges auto, a magyar atlagkereset tobbszorosevel stb. Ne ertsd felre kerdezo, nem arcoskodas..csak a kerdesedhez: sztem ha magadenak erzed azokat a pozitov gondolatokat amiket nyujtani tudnak ezek az irok, eloadok, akkor hasznosak lehetnek. En pld munkaban tudatosan epitem az eletem, celtudatosan helyezkedem, bele ertve milyen cegeknel dolgoztam, dolgozom,ki alatt, nezem kitol mit erdemes eltanulni, kivel milyen viszonyt erdemes kialakitani, kit tudsz (nem kihasznalva) iranyitani. Sosem volt olyan gondom h vacak munkam lett volna. Nincs jo vegzettsegem, nem volt ismerettseg ismeros aki segitene. Egy vmi volt van es lesz..tudatosaag, hatarozottsag, celok es kitartas.. Ezek nagyon kellenek a sikerhez a munkaban szerintem. Pozitiv hozza allas,korrektseg,higgadtsag, jo kommunikacio es nem art ha ismered az embereket es legyen meg a magadhoz valo eszed.. Gondolataik, szemelyiseguk, vagyaik stb.. Persze az tok jo ha vki profi a szakmajaban de ha ezekre a pluszokra oda figyel akkor tud sztem igazan elore menni.

Persze ez csak karrier meg penz. Ezek sztem potolhato dolgok. Mondom ugy h imadom a penzt es a sikereket. De ezek potolhatoak akkor is. Nagyon sok penz van a vilagon..barmikor lehet belole szerezni.

Nagyot esni lehet persze.. Ez engem pl egyaltalan nem erdekel. Nyilvan alkalmazptt vagyok es mas millioival mrdjaival uzletelek nem a magameval es ez kulonbseg. De ha olyan beosztasban vagy ahol magy feleloseget biznak Rad, annak oka van es biznak Benned.

Az h elvesztek egy allast.,engem ez nem erdekel egyaltalan..ha vhol nincs ram szukseg .. Megertem.. Tovabb allok. Nem azert dolgozom h megeljek hanem h elhessek. Volt ahol kerdeztem es a valasz az volz h el lehet menni..elmentem :)

Ha vhol oda teszem magam azt becsulje meg a ceg is..szerintem.

Ezek sztem iranyithato dolgok..vannak ennel nehezebbek az eletben es az a boldogsag a szeretet a csaladod..szulok, szereto tars..megbecsulni az idot amit veluk tolthetsz, boldogga tenni oket..ehhez kell sztem igazan tudas,oda figyeles. Eletem nem lesz meg egy..aki helyettem megkosson egy szerzodest olyan lesz..

Fontos a siker a cash, de boldogga tenni vkit igazan, nekem azt tart sokaig megtanulnom.. Most 30 evesen kezd e teren benoni a fejem lagya es sokkal nagyobb tudatossagot igenyel a magan elet mint a professional life.

Na ez hosszu lett..a lenyeg h sztem van ertelmuk ha csak annyi is h 3 napig pozitivan allsz vmihez mar kaptal vmit.

Azt hogy hogyan gazdagodsz meg, ketlem hogy ily mod fogod megtudni. Egyszeruen elj tudatosan es bizz magadban.

2016. márc. 29. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!