Lehet nekem ebből valami bajom?
Eladtam a jófogáson egy teljesen jó telefont, és mire odaért az illetőhöz nem működött, nem volt jó az érintője, és állítólag a gombjai sem működnek. Mondtam az illetőnek hogy nálam működött nagyon sajnálom próbálja meg hogy vár vele pár órát kikapcsolt állapotban.
Eltelt jó pár óra és 1 70-es számon hívott 1 nő Mondta a nevét valamilyen Mónika elvileg Rendőr főkapitányságról, csak ennyit mondott. azt nem hogy melyikről vagy hogy ép ő milyen posztban van. ezenkivül a háttérben kisgyerek sikitozott össze vissza, közben mondta hogy fejlenetést tettek ellenem mert én rossz telefont adtam el következményei lesznek. Én erre megkérdeztem ne haragudjon de ha maga onnan telefonál akkor miért ordit egy kisgyerek a háttérben? Erre ő azt felelte hogy már hazaért és ő csak akinek eladtam 1 jó barátja és ő nagyon fontos helyen van és elfogja intézni.. közben úgymond csúnya szavakat is használt.. Hogy milyen szemét ember vagyok én? ezt a szart eladtam neki mit képzelek én magamról ilyesmiket. Én erre csak annyit mondtam neki Nagyon sajnálom akkor küldje vissza és visszaveszem, de ő ezt meg se hallotta ahogy azt sem hogy én jó telefont adtam el neki. Lehet ebből nekem bármi bajom?
egyértelmű, hogy átverés.
már leírták: a vevőnek van egy olyan telefonja, ergo tud egy hibás példányt produkálni.
nehogy visszafizesd a pénzt, mert vagy a rossz telefont kapod vissza, vagy egyáltalán nem kapsz egyet sem.
ha te jót küldtél el, akkor a bizonyítás innentől őt terheli.
semmi és senki nem fogja tudni már bizonyítani, hogy hol történhetett baja. a kár a postás is földhöz vághatta.
írták, hogy vedd vissza, ez még korrekt is lenne, ha a vevő nem akarna egyből kamu dumával átverni.
rendőrség... hagyjuk már. mikor betörtek hozzánk, több hétig vártunk egy levélre is, majd pont egy filléres telefon miatt azonnal intézkednek.
ekkora összeggel még ki is röhögik az embert, ha bemegy.
ilyen kamukirálynak én nem akarnék jófej lenni, és visszafizetni a pénzt, mikor első dolga, hogy hazudjon.
valaki azt írta, hogy nem fogják annyiban hagyni. mert mégis mit tehetnek? maximum annyit, hogy bíróságra viszik az ügyet. mégis ki az a hülye, aki egy 3-4 ezres használt telefon miatt bíróságra akar járni?
Nem véletlenül kérdeztem, mennyibe került a telefon?
"valaki azt írta, hogy nem fogják annyiban hagyni."
Amikor ezt kérdeztem, akkor még nem lehetett tudni, hogy csak 3 ezer ft.
De ha 40 ezer lett volna - mint egyszer egy kérdező írta, hogy 40 ezerért adta el - akkor azért kicsit más lenne a "leányzó fekvése"...
Így már én is azt mondom, hogy ne foglalkozz vele.
Ne foglalkozz evvel
-Rendőrség igy nem hív fel főleg nem otthonról a síró gyerek mellől
-Át akarnak verni
-Ha fel is jelenti egy 3000 forintos telefonból nem lesz semmi, drágább az ügyvéd és a papírköltség mint maga az ügy értéke
-Ne foglakozz velük, biztos van egy rossz telefonuk és azt akarják cserélni ilyen módon
-Ha sokáig hívogat mond meg neki hogy zaklatásért feljelented ami komolyabb kategoria
299. § (1) Aki arra hivatkozással, hogy hivatalos személyt befolyásol, a maga vagy más számára előnyt kér, az előnyt vagy ennek ígéretét elfogadja, illetve a rá tekintettel harmadik személynek adott vagy ígért előny kérőjével vagy elfogadójával egyetért, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha az elkövető
a) azt állítja, vagy azt a látszatot kelti, hogy hivatalos személyt veszteget,
b) hivatalos személynek adja ki magát, vagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!