A munkáltató fizetés nélküli szabadságra tehet?
Múlt héten felfüggesztettek, mert nem voltam hajlandó elfogadni egy vezetői döntést. Erre a lépésükre én beadtam a felmondásomat.
Ma közölte az egyik munkatársam, hogy ők nem tudnak a felfüggesztésről és a felmondásról hivatalosan, az van nekik mondva, hogy fizetés nélküli szabadságon vagyok önszántamból.
Munkáltató ezt felém nem jelezte semmilyen formában, kilépő papírjaimat nem kaptam még meg.
Papíron adtad be a felmondásodat? Másodpéldányt készítettél?
Most akkor fel vagy függesztve vagy felmondtál vagy fizetés nélkülin vagy? Egyébként szerintem a munkáltatóval kellene ezt megbeszélned...
írásban adtam be a felmondást, annak aki felfüggesztett.
A munkáltatóra várok, hisz a felmondásom óra eltelt 5 nap, azt hittem ma kiadják.
Kollégámat hívtam, ő azt mondta, úgy tudják, hogy én fizetés nélküli szabadságot kértem és ezért nem járok be dolgozni.
Vezetőségtől semmi visszajelzést nem kaptam, hogy akkor most hogyan is állunk, miért nem léptetnek ki, stb.
Nem tudom, mióta dolgozol ott, de valószínűleg a következő állhat fenn.
Történt valami, amit Te a felettesedtől nem fogadtál el, amivel megsértetted a ...-t (mittudoménmilyenszabályt :D), ezért a munkavégzésed alól felmentettek.
Te közben/utána vagy ezzel egyidejűleg beadtad a felmondásodat - igen ám, de van felmondási idő is! Jó eséllyel a munkáltatód azt "játssza", hogy a felmondási időd fizetés nélküli szabadságban fog eltelni és utána kapod meg a papírokat.
De ez csak tipp, mivel nem írtad le az esetet.
És igen, ha megtagadtad az utasítást/döntést, akkor felfüggeszthetnek - márpedig felfüggesztés alatt van olyan, hogy fizetés nélküli szabadság.
igen, az történt, hogy kaptam egy írásbeli figyelmeztetést, miszerint a munkaterületemet nem tartottam tisztán adott időben, egy fényképpel mellékelve. A gond ott kezdődött, hogy helyettesítést láttam el, a fő feladatköröm mellett, illetve a kép munkaidő alatt készült, és az asztalon az épp összeszerelés alatt álló fő egységek és azok alkatrészei voltak. Természetesen a munkaidőm végére rendet raktam, ahogy azt minden héten megcsináltuk.
Ezt nem írtam alá, nem is vettem át. az indoklásomat, hogy nem tartom a figyelmeztetést jogosnak mivel munkaidő alatt készült a kép.. nem fogadták el.
Ez után függesztettek fel azonnal, amire én beadtam a felmondásomat.
De ha jogtalan a figyelmeztetés, akkor miért is kellene elfogadnom és aláírnom?
Ezzel az erővel azt is beleírhatták volna, hogy lopok, zaklatom a munkatársaimat, magyarán egy nagy hazugságot... azt se fogadom el, mert hazugság és valótlan és nem írom alá, akkor is felfüggeszt?
Hát, nem tudom...Mondanám, hogy menj Munkaügyi Bíróságra, de ezzel nem nagyon fogsz tudni mit kezdeni (fényképük is van, azt meg nem lehet tudni, hogy dátum, idő van-e rajta?)- pert nyerni meg végképp nem.
Az egy dolog, hogy jogos vagy nem - ez megítélés kérdése. Úgy tudom, írásbeli figyelmeztetés előtt előbb szóban is figyelmeztetnek. Nekem nagyon az jön le a történetből, hogy már "utaztak" rád - hiszen azért normálisan nem flangálnak fényképezőgéppel a felettesek...
Nem tudom, milyen előírások vannak a munkahelyeden, mi van pl. a munkaszerződésedben, de el tudom képzelni, hogy vannak olyan helyek, ahol pl. 2 csepp olaj is kárt okozhat vagy mit tudom én...
Kép nincs a fényképen, szóban el lett ismerve, hogy délben készült, bár kétlem, hogy ezt a bíróságon is elismételnék.
Írásbeli figyelmeztetés előtt semmit se szóltak. amúgy élelmiszeriparról van szó, pontosabban kávéautomatákról. tisztaság megkövetelt. viszont a képen jól látszik, hogy nem gépolaj áll az asztalon, hanem a tiszta félig összeszerelt alkatrészek.
Én el akarom kerülni a peres ügyet, kérdés, hogy ebben a cég mennyire lesz együttműködő?
Mindegy, én részemről megvárom, hogy ők mikor fognak keresni. Végletekig nem húzhatják sem a felfüggesztést, sem a fizetés nélküli szabit. (főleg, hogy már ki van írva egy álláshely az én helyemre.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!