Jár-e túlórapótlék?
Figyelt kérdés
Van egy munkahelyem, ahol az egyik héten 2 napon 12 órát dolgozok, a másik héten 5 napon keresztül dolgozom 2 nap pihenővel közbeiktatva, így dolgozom havi 180 órát. Vállaltam másodállást, ahol heti 2-szer 8 órában vagyok szerződtetve, így is dolgozom. Ezen a munkahelyen 8 órás munkarend van, szombaton túlóra jár. Kérdésem: Ha dolgozok a második munkahelyemen szombaton, nekem jár-e túlóra pótlék? A könyvelő azt állította: mivel nem haladja meg a 64 órát az ott töltött órám ezért nem jár akkor sem, ha szombaton dolgozok minden héten.
Egy hónapban dolgozok így 244 órát és ezek szerint nem jár túlóra csak a főállásomtól?
2015. okt. 14. 15:36
1/3 anonim válasza:
A 2 munkahelyet egymástól függetlenül kell kezelni minden tekintetben!
2/3 A kérdező kommentje:
ééértem, szóval nem jár. majd kiheverem :)
2015. okt. 14. 15:52
3/3 A kérdező kommentje:
a választ köszönöm!
2015. okt. 14. 15:53
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!