Vaterán leütöttem egy terméket amit azon az áron nem akar átadni az eladó. Hogyan lehet érvényesíteni a követelésem?
Na várjunk csak: hogy is zajlott ez pontosan? Ugyanis ezt nem értem:
"leütöttem egy terméket
...aukciós oldal és ha a kialkudott áron nem akarja oda adni az eladó"
Tehát az eladó hirdetett x ft-ért valamit, Te alkudtál belőle és az alacsonyabb árra átállította az eladó, majd utána mégsem akarta odaadni?
Mert ha így van, akkor az aukció alatt ott kell lennie a kérdés válaszban a levelezéseteknek.
Jól értem, hogy így történt?
3-as, ha jól értem, a Te eseted teljesen más, mert Te nyilván 1 ft-ról indított aukción nyerted, de a kérdezőnél szerintem nem ez van.
A kérdező azt írja, leütöttem - márpedig 1 ft-os aukciót csak akkor lehet leütni, ha van mellette fix ár is.
Utolsó:
ne terjessz fals információkat. Elállási jog nem illeti meg sem az eladót sem a vevőt ilyen esetben. A vaterás aukció pedig a hatályos PTK alapján egy teljesen törvényes szerződésnek felel meg, tehát minden joga megvan az eladónak követelni a terméket adott áron, ha megnyerte az aukciót. Más kérdés, hogy megéri-e egy negatív értékelésnél tovább vinni a dolgot.
Az, hogy a vatera jutalékos rendszere kit mibe "kényszerít" bele az mindenkinek a magánügye. Nem kötelező használni.
"Az adásvételtől bármikor szabadon elállhat bármely fél, fokozottan igaz ez az internetes kereskedésre"
Részigazságod van, ugyanis nem minden esetre vonatkozik az elállási jog:
- pl. nem vonatkozik magánszemély és magánszemély közötti adásvételre
- valamint nem vonatkozik licitálós aukcióra.
Ezért is lenne fontos kideríteni, hogy a kérdező milyen módon vette meg a terméket.
Az elállási jogról, hogy ne csak a "levegőbe beszéljek" :-)
Milyen terméket ütöttél le?
Fix áras volt?
Csak azért kérdem érdemes-e foglalkozni vele?
Ésetleg jachtot pár ezerért?
1#!
Nem tiltják ki!
Csak akkor, ha nem fizet jutalékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!