Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a napelemes...

Mit gondoltok a napelemes befektetesrol az iudvarban?

Figyelt kérdés
Haz nezoben vagyok, es arra gondoltam, hogy a nagyobb haz helyett inkabb nezek kisebbet ( jo allapotut) nagyobb kerttel(2000-3000 nm), amibe telepitenek napelemeket, rakapcsolnam a halozatra, es vagy fedezne teljesen a szuksegleteimet, de talan meg plussz beveteli forras is lehet. Fontos tudnivalok, a hazat eszak-kelet magyarorszagon nezem, nem nyugat mo.an ahol sokkal dragabbak, matraalja, nagyon napos. Budzse 15-17 millio, de igy inkabb 10 lenne, 4 milliot szannak a napelemekre, invertre... 1M ot meg meghagynek tartaleknak. 4M ftbol azert map par panelt lehet telepiteni. Nem? Ok, hogy alacsonyak az atveteli arak per pill, de hegy-volgy elvben lesz ez meg feljebb is. Valakinek van tapasztalata ebbol! Meg az is fontos, hogy ez a megrerulesesdivel szoktak jonni. Nekem sokszor van kvazi sok penzem, mert bekattanok es megyek kulfoldre melozni, ahol jo penzt huzok, pl olaszban voltam most jan.ban metszeni, 2500 euro teljesitmeny alapjan, viszont kolteni is szeretek. Annyi eszem van, hogy mindig utalok edesanyamnak, aki felrerakja nekem, 2500 bol 1200-t utaltam haza, a maradekbol, meg most elvagyok, no stressz az elvem, igy nekem a havi fix passziv jovedelem lenne a fontos.

2016. febr. 11. 14:32
 1/1 anonim ***** válasza:

Abszolút sehol nem lennél vele. Annyira kicsi lenne a megtakarításod, hogy évtizedben mérhető a megtérülés, ami csak sajt magadnak lehetne inkább jó. De ettől nagyobb hatékonyságú "rezsicsökkentési módszerek " is léteznek.

Passzív jövedelmet, meg szabályozott áras monopol piacon remélni, elég naivság.

Az elgondolás annyiban nem rossz, hogy nézegess déli tájolású régi házakat, amiket hagyatékban maradva ár alatt eladnak a tulajok. Azt újítsd fel, de pl. ha gázos, akkor egy cirkóval és napkollektor kombóval komolyabb "passzív jövedelemre" tehetsz szert 4 hónap után, mint a 3.000 Ft-os áramszámládat csökkentgetni többmilliós beruházással.

Mi is így gondolkodtunk anno, de nem vetendő el az energia ültetvény ötlete sem, ha találsz olyan házat, amitől nem messze van vásárolható föld is.

2016. febr. 11. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!