Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szabályos, hogy egy munkahelye...

Szabályos, hogy egy munkahelyen még az öltöző is be van kamerázva? (további infó lent)

Figyelt kérdés

Különösen, hogy csak női alkalmazottak vannak, a vállalkozó pedig egy idős férfi:) Persze lehetünk jó indulatúak is és mondhatjuk, hogy nyilván nem az alkalmazottai melltartójára, bugyijára kíváncsi, de szabályos az, hogy tulajdonképpen akár azt is lenne lehetősége megnézni? És honnan tudhatjuk, hogy nem nézi meg? Puszta jóindulatból? Szabályos, hogy amikor az alkalmazottak sérelmezték a helyzetet, akkor a vállalkozó azt tanácsolta, hogy öltözzenek a wc-ben - ami amúgy nem lenne túl kellemes, lévén hideg a kő, kicsi a hely, stb.?

És mindez problémás, lehet tenni valami ellene? Nem olyan válaszokat várok, hogy "ott hagyni a munkahelyet":), hanem, hogy elvileg lehet-e ezt a problémát jelenteni valahol és annak elvileg lehetne-e valamiféle pozitív kimenetele. Vagy a vállalkozónak teljhatalma van, tulajdonképpen rendelkezhet afelett, hogy az alkalmazott vagy a wc-n öltözik, vagy felvételt készít róla hiányos öltözetben???

Köszi a válaszokat!

2010. márc. 30. 09:03
 1/6 A kérdező kommentje:
upsz, látszik nem rég keltem, kicsit félrefogalmaztam, bocsi, azért értitek:)
2010. márc. 30. 09:05
 2/6 anonim ***** válasza:
60%

Egyértelmű, hogy nem szabályos. Be lehet kamerázni helyiségeket tulajdonvédelem végett úgy, hogy felhívják a dolgozók figyelmét rá (akár kiplakátolással) - lásd bankok, autóbuszok), de olyat, ahol öltöznek, meg WC-ket, zuhanyzókat NEM. Igazán nem tudom, hogy hova tartozik ez a dolog, de én simán jelezném a Munkaügyi Felügyelőségnek, ott biztosan meg tudják mondani, hogy ki illetékes ilyen ügyben. Lehet, hogy ők.

Egyébként teljesen fel vagyon ezen háborodva! Ebben az országban már tényleg mindent meg lehet csinálni. Tele vagyunk kiskirályokkal!

2010. márc. 30. 09:18
 3/6 A kérdező kommentje:
Igen, úgy tűnik tele vagyunk kiskirályokkal, akiknek mindent szabad:) Köszi a választ, meg fogom kérdezni az általad említetteket:)
2010. márc. 30. 09:40
 4/6 anonim ***** válasza:

Takarjátok le.

Ha szól érte akkor fenyegessétek meg a munkaügyi bíróságon.

Mit mondott miért van bekamerázva az öltöző?

2010. márc. 30. 09:52
 5/6 anonim válasza:
Ha jól emlékszem, nem régen volt erről egy riport. Ami arról szólt hogy az áruházakban nem szabad bekamerázni az öltözőket. Személyi jogokat sért! tehát gondolom ez vonatkozik a gyári öltözőkre is. Ha a munkaügyi felügyelet nem segít, fordulj az ombudsmanhoz. Szerintem a neten is találsz olyan jogszabályt ami leírja pontosan hogy hova helyezhetők megfigyelő kamerák!Hihetetlen hogy egy munkáltató azt mondja az alkalmazottjainak hogy a Wcben öltözzenek. A XXI.században ez fölháborító! Ne hagyátok magatokat!!!
2010. márc. 30. 09:53
 6/6 A kérdező kommentje:

"Mit mondott miért van bekamerázva az öltöző?"

Tudni akarja mi történik - hátha ott "tűnik el" valami, vagy nem tudom. Nem mintha a többi kamerán az nem lenne látható, úgy értem ahhoz, hogy az öltözőben elrakj valamit, ahhoz előbb azt magaddal is kellene vinned oda, gondolom:) Ezzel az erővel viszont a vécében is elrakhatnál bármit, ha lenne ilyen szándékod, szóval nem látom a logikát.

Nem is gondoltam, hogy ilyen hamar, ennyien válaszolni fogtok, köszi:)

2010. márc. 30. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!