Hogyan tudnám hivatalosan bizonyítani, hogy az albérlőm nem fizet?
Az albérlőm lóg az előző havi lakbérrel, nem az első eset, hogy nem fizet határidőre, a szerződés nemfizetés esetén lehetővé teszi a szerződés 8 napon belüli felmondását. A gond az, hogy nem átutalással fizet, hanem készpénzben. Így nincs nyoma, hogy mikor adja át az összeget. E-mailre nem válaszol, így sincs nyoma a dolognak. Mit tegyek, hogyan tudnám bizonyítani??
Jogász esetleg van a fórumon vagy valaki, aki ért hozzá, sürgős lenne!!!!!!!!!!!!!
Írsz egy tértivevényes ajánlott levelet, amiben hivatkozva a szerződésre és arra, hogy x ideje nem fizet, .... dátummal felmondod a szerződést.
De rossz hírem van, ha nem akarja hogy elérd, akkor valószínűleg nem fog önként kiköltözni se.
A gond az, hogy nem átutalással fizet, hanem készpénzben. Így nincs nyoma, hogy mikor adja át az összeget
Tényleg? És akkor mi alapján vallod be a bérleti díjat?
Ha Kp-s a számla, nyilván addig ki sem állítod, amíg nem fizet....
Ha átutalásos lenne, ott lenne a fizetési határidő.
amúgy fizetési meghagyáshoz nem kell bizonygatni, elindíthatod anélkül is, majd neki kell az ellentettjét bizonyítani, ha ellentmond 15 napon belül neki.
Ha nem veszi át, vagy nem akarja hogy megtalálja a leveled, semmi gond, még egyszer küldd ki a felszólítást, kettő sikertelen kézbesítettet meg kézbesítettnek kell tekinteni. Azután meg mehetsz a közjegyzőhöz.
5.000 Ft-os illetéket kell befizetni, utána van 15 napja ellentmondani erre, ha nem teszi újabb 5.000 Ft körüli összeg és végrehajtás.
(az 5.000 Ft pár tízezer Ft elmaradás esetén értendő, minél nagyobb a tartozás annál nagyobb a százaléka is a díjnak.)
Röviden ez a menete... nekem mindig célra vezetett ilyen ügyekben.
Bak Norbert
Fizetsz nekem egy hónap albit? Épp olyan helyzetben vagyok...
Szó nincs itt etikáról, az albérlet egy üzlet! A hotelből is kiraknak, ha nem fizetsz!
Kérdező:
Nem neked kell bizonyítanod, hanem neki, hogy fizetett (pl. átvételi elismervénnyel). De amikor az albérlő nem akarja, hogy elérd az a tipikus sumákolás, esze ágában sincs fizetni és költözni sem! Minél előbb szólítsd fel, hogy költözzön ki, mondd fel a szerződést nem fizetésre hivatkozva ajánlott tértivevényes levélben. Aztán rögtön fizetési meghagyás, ahogy már írták is.
Így is hosszú hónapokig élősködhet a lakásban fizetés nélkül, mire sikerül kirakni. Ne hosszabbítsd az ingyen hotelt önként.
6-os adnék átmenetileg , de teli van a szabad kapacitásom jelenleg.
Viszont, ahogy látod, Te is a "refinanszírozásra" törekszel szorult helyzetben. Ez nem feltétlen megy végbe 1 hónap alatt. Aki meg úgy tervez "üzletet", hogy az albérlet minden hónapban 10-én pontosan az első hónaptól élete végéig ki lesz fizetve, az inkább az irrealitás talaján mozog...( Pl. a sok hitelre vásárlós bérbeadó kérdezők esete)
A jogi lehetőség ugyanakkor valóban ott van és a fizetési szándék hiánya is hozhatja előrébb a jogi lépést, én csak tapasztalatból írtam a 90 napot, ahogy az a szerződéseimben is van és amit a valós gyakorlat is mutat időnként. Fizetésibe eddig csak ketten kerültek emiatt az évek alatt.
Nekem a valós gyakorlat azt mutatja, hogy teljesen felesleges akár csak 1 nap haladékot is adni bárkinek és sokkal inkább veszteséget kell ilyenkor minimalizálni!
10-ből 9 bérlőnél ha elkezd "csúszni" akkor csak idő kérdése, amíg annyit csúszik, hogy lelép 1-2 hónap tartozással vagy ami még rosszabb nem hajlandó kiköltözni - és fizetni sem, ilyenkor meg rezsi ketyeg, bérleti díj sehol és a végén bőven túllépve a kauciót lelépnek és sose lát az ember pénzt. Sajnos ez a tapasztalatom.
Akkor meg inkább olyan hamar meg kell szabadulni a nem fizető bérlőtől amint csak lehet. Jelenlegi albérlethelyzetben (főleg bp-en) napokba sem telik kiadni egy normális lakást, sokszor még válogatni is lehet a bérlők között.
igen van szerződés róla, de csak annyit tartalmaz a késedelmes fizetésről, hogy felmondhatom azonnali hatállyal, ha a bérlő nem fizet határidőre. Még egy kérdés, mi van akkor, ha én elindítok egy ilyen eljárást és ő menet közben mégis fizet? Ami engem illet én szeretnék egy másik bérlőt, mert minden hónapban nincs kedvem rimánkodni a pénzemért, a csaj, aki kivette nagyon gazdag (arra nem volt pénze, hogy a bérleti díjat kifizesse, de több hetes téli külföldi vakációra, viszont igen.) Tök hülyének néz, teljesen kimutatja, hogy a lakbér szerepel az utolsó helyen a kiadásai között és ha éppen jut rá a bulik után jut, ha nem, hát nem, majd fizet 3 hét késéssel. Egyébként külföldi állampolgár és diák, nem tudom, hogy ettől nehezebb lesz-e vele boldogulni vagy sem...
Még valami: a szerződésben van egy olyan kitétel is, hogy ha a szomszédok nyugalmát zavarja, felmondhatom a szerződést. A rendőrség már többször is kint volt a lakásban, mert akkora bulit csapott, hogy a részeg haverjai az egy emelettel fölötte lakóra akarták részegen rátörni az ajtót. Szerintetek erről kaphatok valamilyen hivatalos iratot, hogy pontosan hányszor volt kint a rendőrség (én csak a szomszédoktól tudok az esetről)Pletykára nem alapozhatom a felmondást.
A hármas hozzászólónak üzenem, hogy nem vagyok sumák, a szerződésben benne van, hogy mennyit fizet havonta és fizetek adót az összeg után. Ingatlanirodán keresztül adtam ki a lakást, szóval a dolog teljesen hivatalosan zajlott eddig. Köszi a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!