Az exem és az én nevemen van egy ház és én találtam vevőt a házra és ő nem engedi eladni pedig üresen áll mindíg csak romlik az állapota, mit tehetnék? Hova fordulhatnék ha én elszeretném adni ő meg nem engedi, egyikőnk sem lakik a házba?!
1. A te részedet eladod, viszont a vevő valószínűleg egy fél házat nem venne meg. Ehhez nem kell az exed engedélye, bár az igaz hogy ő elővásárlásra jogosult, de így maximum ő fizetne ki téged, az meg mindegy neked, hogy ki veszi meg.
2. Pert indítasz a közös tulajdon megszüntetése iránt.
Egyébként én azt javasolnám, hogy keress egy ügyvédet (pl aki az adásvételit is csinálná) és küldjétek el neki a megírt keresetet azzal, hogy ha nem hajlandó eladni, akkor elkezdtek pereskedni, ami senkinek sem érdeke, mert egyrészt perköltséget is fizethet plusz sok idő és jóval kevesebbet kapna a házért is. (Simán lehet, hogy a vevőjelöltek nem várnak és aztán olcsóbban lehet csak eladni stb.)
Esetleg azt is felajánlhatnátok neki, hogy vásároljon ki téged, és akkor megoldódna a gond, neked meg úgyis mindegy, hogy ki fizeti ki a pénzt.
Azt hadd kérdezzem meg, hogy milyenek a tulajdoni arányok?
3. vagyok
"... és küldjétek el neki a megírt keresetet ..."
Mármint ezt természetesen úgy értem, hogy az exednek küldje el az ügyvéd :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!