Hogy tudnék a lehető leggyorsabban munkát találni?
A helyzet:
Leállamvizsgáztam, sikeresen. (Nemzetközi gazdálkodás szakos voltam, közgazdász diploma) Tanítok 3 éve, gyerekeket matekból (5-8. osztály) januárban rengeteget tanítottam, mert most az utolsó félévben már csak 8.-osom volt, akik mind felvételiztek gimibe.
Nagyon jó volt pénzben, hiszen minden gyerkőchöz heti 2X (vagy 3X) mentem tanítani. Most az utóbbi 2-2,5 hétben viszont alig megyek.
Vagy visszamondták, vagy nem kell; vagy síel az egyik kissrác, így van 2 hét kimaradás van. Múlt héten csak kétszer tudtam tanítani, ha a síelésből visszajön a kissrác, akkor heti 3X fogok menni. De ugye ez se sok pénz.
A következő a baj: már nem számítok diáknak, hogy leállamvizsgáztam. Ergó nem tudok diákmunkát vállalni... jelentkeztem mesterképzésre, de nem indították el azt a szakot (nappali képzés) amire jelentkeztem. Csak a levelező indult, amit nem jelöltem meg. Nyújtottam be jogorvoslatot, de ki tudja, mennyi idő, mire elbírálják. Ha levelezőre sikerülne bejutni ugye akkor tudnék melót vállalni (igaz kb. 1/10--ed annyi meló van diákszövnél levelező tagozatosnak, mint egy nappalisnak)
Küldtem el önéletrajzot, mindenfelé.
MUlticéghez, néztem pultos, felszolgáló állást (szívesen dolgoznék vendéglátásban) és komolyan ma bementem két üzletbe is, ahol láttam a Keletinél "pultost" felveszünk táblát.
Szégyellem magam, hogy a szüleimtől kérek folyton.
Bementem ma egy pékségbe, erre az eladó csaj meg a srác furin nézett rám, hogy diák vagyok, tudom-e vállalni a műszakot.. meg kérdezték inkább részmunkaidő (látták, hogy fiatal vagyok. nem voltam kisminkelve, és nem szoknyában vagy harisnyában voltam, tehát max. a korom miatt húzhatták fel a szemöldökük) a telószámom azért elkérték. ...
Bementem egy kínai kajáldába is, ott is volt "pultost felveszünk tábla) 9.05 vagy 9.10 körül mehettem be, és még takarított a kínai eladó és kizavart hogy mit képzelek hogy bemegyek... 9.00kor nyitott az üzlet.
Én már úgy vagyok vele, tök mindegy mi, csak legyen valami...
akármi. Egy eladói állás, még ha csak 2 hónapra, az is jó.
Ugye multi cégtől /kisebb cégtől (marketing pozíciót néztem magamnak, sales, frissdiplomás programok stb.) több idő, mire visszajeleznek; akkor behívnak interjúra, 1. kör, 2. kör...
szakmai gyakorlatom van (4 hónap, sales terület, de marketing jellegű melót is végeztem)
de ugye mire felvesznek, ez több hetes folyamat.
Nagyon szégyellem magam... mert addig én se éreztem magam égve, amíg államvizsgára készültem vagy tanítottam (decemberben előrehozott államvizsgát tettem, + akkor még rengeteget tanítottam + január 1. felében is sokat tanítottam)
de most vagy visszamondják a korrepeket, (ugye a gimibe a felvételihez a félévi eredmény számít, a gyerek meg mondja otthon hogy tökmindegy milyen lesz év végén matekból így órai felkészülésre sem kell) meg ugye alapból nem heti 2X megyek a felvételire való készülés miatt + órai munka/dogára készülés, csak heti 1X hiszen az elég, mert max. dogára kell készülni, háziban segítek, ha valamit nem értenek, elmagyarázom, stb.
Segítsetek... nagyon szeretnék, a lehető leggyorsabban munkát találni.
22 éves vagyok (fiatalabbnak nézek ki, inkább 18-19nek, ezért is nézhettek rám furin a pékségben) nem vagyok kirívó, ritkán teszek sminket, általában nem is hordok szoknyát.
Nem költöm hülyeségekre a pénzt (értsétek: nem bulizom, nem tudom, mióta nem buliztam, alkoholt se iszom - de ez egészségügyi dolog is - ) ma is anya utalt nekem, abból is gyógyszertárba voltam (kb. 1050 ft) és bevásároltam, és nem méregdrága dolgokat vettem, alapdolgokat (kefir, natúr joghurt, zöldség, gyümölcs, olcsó üdítő, pékáru, felvágott, stb.)
És kb. 310 ft maradt a 3000 ft-ból, amit anya küldött...
de van kajám. Csak szégyellem magam nagyon.
Hogy tudnék a lehető leggyorsabban melót találni? Furin néznek rám, ha bemegyek olyan pékségbe /üzletbe ahol kint az "eladót felveszünk" tábla... ha adok fel hridetést, hogy tanítok, az ki tudja, 1 hét-e vagy 2 hét mire valaki felhív...
segítsetek!
Alapvetően leírtál egy csomó mindent, de mégsem értem a problémádat: annyit "levettem", hogy azonnal kellene pénz. DE! Ha jelentkezel valahova és találsz egy állást, akkor is leghamarabb csak 1 hónap múlva fogsz pénzt kapni!
Ne haragudj, de megkérdezem: azt írtad, eddig tök jól ment a korrepetálás - abból nem tudtál volna félretenni?
Ugyanis Te most azon mész keresztül, amin az átlag embereknek minimum az 50 %-a: hogy január utolsó 2 hetében senkinek sincs pénze. A 2 ünnep- Karácsony, Szilveszter - elvitte mindenkinek a pénzét. Rajtad kívül még nagyon-nagyon sokan várják epekedve a fizetést.
Értem én, hogy mindent elvállalnál, de semmi nem hoz azonnali fizetést... illetve talán egyet tudok: azt hiszem, van szórólapozás, ami naponta fizet. Más ötletem azonnali segítségre nincs.
Én sem értem, hogy nem tettél félre a korrepetálásból...
Egyrészt próbálj új tanítványokat keresni. Másrészt ne pékségbe jelentkezz, hanem a végzettségednek megfelelő munkakörbe. Igen, lassabb a kiválasztás és pénzt is csak 1 hónap után fogsz kapni, de ezért tanultál, nem? Mindenki így kezdi, küldeni kell a CV-ket rendületlenül, ha kell, akkor napi 100-at.
"szakmai gyakorlatom van (4 hónap, sales terület, de marketing jellegű melót is végeztem)"
Online marketingben is van tapasztalatod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!