Stockfotóért hogyan kell adózni?
Ha van egy főállásom és magánszemélyként néha kapok stockfotóért pénzt, akkor hogyan kell adózni? Nincsen vállalkozásom, meg semmi ilyen.
Kell-e adózni érte? Ha igen, akkor gondolom buktam, hogy a munkáltatóm készítse az adóbevallást.
Van-e minimális összeg, amiért még nem kell adózni?
Le lehet-e vonni a bevételből költséget, pl. memóriakártya stb.
Van-e most valami adózási küszöb, amit érdemes figyelnem, hogy ne lépjem túl, mert akkor más adókulccsal adózok és rosszabbul járok? A főállásom bruttója kb. 280e
Kell emiatt adóelelőget fizetnem negyedévenként?
"letöltött szoftver utáni bevételed a letöltés országában lenne adóköteles"
ezek a nemzetközi cégek miért nem adóznak eleve helyettünk, nem lenne egyszerűbb?
azt írod még, hogy "27%-os mértékű egészségügyi hozzájárulást is kell fizetni."
Ez akkor is igaz, ha az állandó munkahelyemen már fizetek? minek a 27%-a?
ezzel zárod: "Adóelőleget negyedévente, a tárgynegyedévet követő 12-dik napig kell megállapítani és megfizetni."
De ez nekem bonyolultabbnak tűnik mint az éves adóbevallás. És ezer kérdést vet föl.
- Például ha még nem kaptam meg a bevételt, de már volt költségem az adott negyedévben, akkor azt levonhatom?
- Nehgyedév alapján egyáltalán honnan tudhatom, hogy rendszeres tevékenység lesz-e? Ezt nem elegendő évvégén eldöntenem, ahogy az adózási formát is?
mostmár harmadszor ... tök fölöslegesen
gondolom munkanélküli vagy, vagy feltűnési mániád van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!