Rendelt termék ellenőrzése átvételkor futárkiszállítással hogyan történik?
Online megrendeltem pár műszaki cikket és futárszolgálattal hozzák ki. E-mailben írták, hogy a csomagot nézzem át, nem hiányzik-e valami, jó-e, ha valami nem stimmel, jegyzőkönyvet vettessek fel, így lehet orvosolni a hibát, kicserélik stb. E nélkül nem lehet reklamálni.
Nos, akárhányszor rendeltem így termékeket, eddig minden rendben volt,(kop-kop-kop) de sosem engedte a futár, hogy a csomagot megbontsam, nemhogy átnézzem, vagy ellenőrízzem. Nyújták a papírt, amit alá kell írnom, pénz átad, csomag átad és már megy is.
Amikor legutóbb rendeltem egy párátlanító készüléket, mondtam hogy, megnézném nem sérült-e a csomag, de a kézbesítő azt mondta, hogy nem adhatja át, nem bonthatom meg.
Azért csak jogom lenne, megnézni a futár jelenlétében a csomag tartalmát.
Tapasztalat, vélemény? Ti mit csinálnátok?
Nem tudom, de én másképp gondolom.
A futárnak nincs ideje, hogy netán minden csomagnál álljon, várjon, amíg a címzett csomagot bont és "leltározik".
A futár nem tud mit kezdeni egy esetleges közléssel, hogy ez nem az, amit rendeltem, vagy ez meg az hiányzik.
Honnan kéne tudnia mit rendeltél, és mi lenne a csomag teljes tartalma?
Azzal meg végképp nem tud mit kezdeni, postán elszámolni, hogy kibontott át nem vett csomagot visszavisz. Mit is kezd vele a posta?? Küldje vissza saját költségén akár Kínába, miközben netán még a pénzt se kapta meg érte??
Egyet köteles megtenni: jegyzőkönyvet kell felvennie a címzett kérésére, amennyiben a csomagolás sérült, vagy láthatóan megbontották.
Amit szoktam tenni: kamera indít, csomag sértetlenül bemutat, címzés csomagazonosító olvasható, aztán bontás, telefonnál első bekapcsolás, indító képernyő megjelenésig.
Mindezt egy snittben....
Mall.hu-tól rendeltem.
Már rendeltem tőlük, nem volt baj.
Tudom, hogy a futár siet, de akkor miért írják, hogy nézzem meg, ellenőrízzem stb.
A kamera jó ötlet, köszi.
Mentek a zöld kezek.
Nem a mall.hu (és más web cég) írja elő a csomag átadási procedúrát, azt a szállítást végző cég előírásai szerint teszik a futárok...
És ahogy írtam, csak a csomag sértetlenségét ellenőrizheted, kifogásolhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!