Egy egyetemista srácnak havonta milyen kiadásai lehetnek?
jövőre egyetemre megyek és össze akarom számolni a kiadásaimat.
18/F vagyok 190 cm
Eddig:
Az albérlet+rezsi 40ezer fix
Mondjuk elég szégyen, hogy lövése dnincs 18 évesen, mire kell költeni.
Ilyen pl hogy nem merül fel, hogyy tisztálkodószar, jegyzet+sulis cuccok, kajapénz, piapénz mert nyilván nem otthon ülél állandóan + mellékes vésztartalék, ha hirtelen kell egy új cipő, kabát vagy mondjuk barátnőd lesz és mégse csak a mekibe kéne elvinni.
Albérlet + rezsi bp-en: 120k
Kaja: 60k (minimum)
Jegyzetek, tk: havi átlag 10k
Buli, szesz: 20k (minimum)
Ruha: 30k
Tisztálkodószerek, takarítószerek: 10k
#1.: A Corvinusra tervezek menni pénzügyre
Kedves #2-es! Természetesen van "lövésem" arról, hogy mire kellene költeni csak az árakkal nem vagyok tisztában mivel:
1.: nem budapesten lakom
2.: nem éltem még egyedül, így az árakkal sem vagyok tisztában
Azért köszönöm az építő jellegű hozzászólást. További szép estét! :)
#3:
az albérlet rezsi már megvan, 40 ezerért egyik ismerősömhöz be tudok társulni (ebben benne van a rezsi is)
A kaja az 60ezer? O.o gondoltam, hogy sok lesz de ennyire?
Buliból, ruházkodásból visszább tudok venni mert az össz büdzsém olyan 80-110 ezer körül mozog, még meg kell beszélnem szüleimmel.
Szerintem a 60k abszolút nem elszállt.
Napi 2000 Ft
Nincs időd kaját csinálni, beülsz valahova az egyetem mellett, már elmegy 1300 Ft, mellette nem vacsoráztál és reggeliztél.
Bulira pedig ok, hogy van ingyenes klub, de egyetemistaként heti 1-2 buli azért kell, és ott elmegy minimum 5000/buli, és még nem éltél nagy lábon.
Csóró egyetemista nem költ 60at kajára és 20at bulira.
És a többség csóró. Majd jó esetben kitanul valami jól kereső szakmát és utána lesz erre a luxusra pénze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!