Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egy egyetemista srácnak...

Egy egyetemista srácnak havonta milyen kiadásai lehetnek?

Figyelt kérdés

jövőre egyetemre megyek és össze akarom számolni a kiadásaimat.

18/F vagyok 190 cm

Eddig:

Az albérlet+rezsi 40ezer fix

2016. jan. 21. 17:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
75%
Számolnod kell a kajával is illetve a jegyzetekkel/tankönyvek árával. Ha esetleg beírod, hogy hova mész, talán tudnak írni az egyetemről.
2016. jan. 21. 19:03
 2/15 anonim ***** válasza:
22%

Mondjuk elég szégyen, hogy lövése dnincs 18 évesen, mire kell költeni.

Ilyen pl hogy nem merül fel, hogyy tisztálkodószar, jegyzet+sulis cuccok, kajapénz, piapénz mert nyilván nem otthon ülél állandóan + mellékes vésztartalék, ha hirtelen kell egy új cipő, kabát vagy mondjuk barátnőd lesz és mégse csak a mekibe kéne elvinni.

2016. jan. 21. 19:29
 3/15 anonim ***** válasza:
35%

Albérlet + rezsi bp-en: 120k

Kaja: 60k (minimum)

Jegyzetek, tk: havi átlag 10k

Buli, szesz: 20k (minimum)

Ruha: 30k

Tisztálkodószerek, takarítószerek: 10k

2016. jan. 21. 19:36
 4/15 A kérdező kommentje:

#1.: A Corvinusra tervezek menni pénzügyre

Kedves #2-es! Természetesen van "lövésem" arról, hogy mire kellene költeni csak az árakkal nem vagyok tisztában mivel:

1.: nem budapesten lakom

2.: nem éltem még egyedül, így az árakkal sem vagyok tisztában

Azért köszönöm az építő jellegű hozzászólást. További szép estét! :)

#3:

az albérlet rezsi már megvan, 40 ezerért egyik ismerősömhöz be tudok társulni (ebben benne van a rezsi is)

A kaja az 60ezer? O.o gondoltam, hogy sok lesz de ennyire?

Buliból, ruházkodásból visszább tudok venni mert az össz büdzsém olyan 80-110 ezer körül mozog, még meg kell beszélnem szüleimmel.

2016. jan. 21. 21:05
 5/15 anonim ***** válasza:
75%
A 3-as válaszban eléggé elszállt árak vannak; ha főzöl magadra, akkor sokkal olcsóbban is kijön a kaja (étvágy, testsúly és sportfüggő), ruhára nem tudom, férfiként hogy lehet havi 30 ezret elkölteni, ahogy bulira sem egy 20-ast (van egy csomó ingyenes klub és nem is muszáj hetente elinni egy 10-est). Jegyzetet sem feltétlenül kell havonta venni, persze ez egyetem és karfüggő. Tisztálkodószerre és takarításra is nehezen tudnék elkölteni havonta egy 10-est, kivéve ha valami márkás kölnivel akarom locsolni magam éjjel-nappal :D
2016. jan. 21. 21:17
 6/15 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem a 60k abszolút nem elszállt.

Napi 2000 Ft

Nincs időd kaját csinálni, beülsz valahova az egyetem mellett, már elmegy 1300 Ft, mellette nem vacsoráztál és reggeliztél.

Bulira pedig ok, hogy van ingyenes klub, de egyetemistaként heti 1-2 buli azért kell, és ott elmegy minimum 5000/buli, és még nem éltél nagy lábon.

2016. jan. 21. 22:38
 7/15 anonim ***** válasza:
80%
Én egyetemistaként sosem költöttem ennyit, pedig voltak félévek, amikor rengeteget buliztam.
2016. jan. 21. 23:04
 8/15 anonim ***** válasza:
50%

Csóró egyetemista nem költ 60at kajára és 20at bulira.

És a többség csóró. Majd jó esetben kitanul valami jól kereső szakmát és utána lesz erre a luxusra pénze.

2016. jan. 21. 23:50
 9/15 anonim válasza:
0%
40k költök egy hónapba, kajával, kolival, mindennel együtt.
2016. jan. 21. 23:56
 10/15 A kérdező kommentje:
Roshen miket szoktál enni és hol?
2016. jan. 22. 08:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!