Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Közjegyzői díjtól el lehet...

Közjegyzői díjtól el lehet valahogy tekinteni?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, egyetemre járok. Anyukám júliusban halt meg. Azóta húzódik a hagyatéki tárgyalás, mert a közjegyzőnő állandóan szabadságon van, én viszont addig semmit nem tudok elintézni, amíg nincs meg a végzés. Hatalmas mennyiségű hitelt fogok megörökölni, és azért cserébe, amit eddig "tett" az ügy érdekében(semmit, csak kiszabta hogy mennyi lesz a saját díjazása..)nem annyira esne jól még otthagyni egy kisebb vagyont...
2016. jan. 15. 19:45
 1/5 anonim ***** válasza:
57%
Mondj le az örökségről, és akkor a hitelt sem öröklöd.
2016. jan. 15. 19:50
 2/5 anonim ***** válasza:
52%

Kérdező, először is fogadd őszinte részvétem - még túl fiatal vagy ehhez :-(

Nem biztos, hogy jó ötlet lemondani az örökségről, mert ha pl egy egész házat örököltél, akkor az örökség lemondásával a házat is elveszted.

Szóval: az örökségről akkor érdemes lemondani, ha: a tartozás nagyobb, mint a megörökölt vagyon.

Amennyiben házat vagy némi pénzt is örökölnél, akkor azt mondom, inkább próbáld fizetni a hitelt - ha tudod, mert akkor legalább van fedél a fejed felett.

Testvér, apa nincs?

2016. jan. 15. 21:11
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok és az lemaradt: nem, nem lehet eltekinteni a közjegyzői díjtól.

Valóban 2 szabadságos időszak is beleesik ebbe a terminusba, mert augusztus és karácsony, szilveszter, de azért ne gondold, hogy semmit nem csinál: ilyenkor a közjegyzőnek "fel kell hajtani" minden létező lehetséges rokont, aki örökölhet, értesíteni őket, stb.

2016. jan. 15. 21:15
 4/5 anonim ***** válasza:
Örökségről lemondhatsz, de a közjegyző nem fog a hagyatéki eljárás díjáról!
2016. jan. 15. 23:33
 5/5 anonim ***** válasza:

21.15.

Mit jelent az, hogy "fel kell hajtania minden rokont"?

2016. aug. 28. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!