Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tegyük fel hogy 0 Ft ra...

Tegyük fel hogy 0 Ft ra vettem fel telefonokat (több szolgáltatónál is), és nem fizettem vissza. Mit tudnak csinálni?

Figyelt kérdés

Tehát tegyük azt is fel, hogy öröklöm egy háznak a felét (azaz 2-en a testvéremmel örököljük). Ez ugyebár nem banki kölcsön vagy ilyesmi tehát sokmindent nem csinálhatnak meg, mint a banki tartozások esetében. Viszont ha dolgozok sokáig elkezdhetik vonni a fizetésemből (viszont az összeg már nagyon nagyra nőtt közben). Tehát tegyük fel hogy nem tudom visszafizetni az összeget.

Az a lényeg csinálhatnak-e valamit ha esetleg teljesen öröklök valamit?

A második kérdésem ha így ha csak a felét öröklöm így tudnak-e valamivel zsarolni?

2016. jan. 11. 16:56
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Magamtól de jelenleg teljesen kiszakadtam a "világból,,! Vannak már eredmények is egy éve nem fogyasztottam intravénásan szert. Viszont a biofűre meg egyebekre mindig viszakattanok ha csak kilépek itthonról mert a régebbi cuccos ismerőseim visszahúznak. Ezért elhatároztam hogy megint elszigetelem magam, és folytatom a zen meditációt hogy jobban átlássam a dolgokat. El kell jutnom arra a pontra amikor nem-et tudok majd mondani a kinti világ csábításának.
2016. jan. 11. 18:02
 12/18 anonim ***** válasza:
80%

elárverezhetik a fél házat simán, aztán az új tulaj kéri a bíróságon a közös tulajdon megszüntetését és elárverezik a teljes ingatlant - ez teljesen törvényesen megoldható

amúgy a te esetedben nem csak végrehajtás lesz, hanem még az is lehet, hogy a szolgáltatók feljelentenek csalás miatt is, ami miatt simán lesittelnek - lásd: "Tegyük fel hogy 0 Ft ra vettem fel telefonokat (több szolgáltatónál is), és nem fizettem vissza. "

2016. jan. 11. 19:07
 13/18 anonim ***** válasza:
nagyon ellenzem, hogy valaki csaljon, de érdekelne, hogy technikailag megoldható, hogy tesz a saját lakrészére egy haszonélvezetet a tesója javára, még mielőtt árvereznék? és haszonélvezettel terhelten már senki nem venné meg.
2016. jan. 11. 22:09
 14/18 anonim ***** válasza:

"Tehát tegyük azt is fel, hogy öröklöm egy háznak a felét"

Kérdező, ugye nem akarsz senkit eltenni láb alól, csak hogy ki tudd fizetni a tartozást? Mert akkor abból tényleg börtön lenne...

2016. jan. 11. 22:38
 15/18 anonim ***** válasza:

"nagyon ellenzem, hogy valaki csaljon, de érdekelne, hogy technikailag megoldható, hogy tesz a saját lakrészére egy haszonélvezetet a tesója javára, még mielőtt árvereznék? és haszonélvezettel terhelten már senki nem venné meg."

nem fogják bejegyezni, ha a végrehajtás folyamatban van, arról az "apróságról" meg ne beszéljünk, hogy a fedezetelvonás bűncselekmény, 1-5 évig jutalmazzák

2016. jan. 11. 22:44
 16/18 A kérdező kommentje:

14

Ez szerintem amúgy nem lehetséges, nem hiszem hogy elvehetnék ami nem is az enyém..

Amúgy meg hogy csuknnának már le, mikor végül is semmi törvénybe ütközőt nem csináltam. Mikor odaadták 0 Ft ra végül is nem volt rág garancia hogy én dolgozni fogok. Bármiért akárkinek megszűnhet véletlenül a munkája miközben van egy kis telefonod tartozása! Ez azért törvényesen nem csalás.

2016. jan. 12. 07:02
 17/18 A kérdező kommentje:
Majd megoldom amúgy hogy ne kerüljön a nevemre semmi, és no problem.
2016. jan. 12. 07:04
 18/18 anonim ***** válasza:

5-ös, 8-as vagyok:

Hát, ha nincs semmi a neveden, azzal azért mégiscsak lenne egy kis probléma: ugyanis akkor jogod sincs semmihez - máris "földönfutó" lettél...

Attól a pillanattól fogva, hogy semmid nincs, csak a testvéred jóindulatán múlik, hogy beenged-e a házba vagy sem. Ha nem akar beengedni, akkor akár rendőrt is hívhat, ha mégis bemész a házba UGYANIS NINCS JOGOD HOZZÁ!

Én még mindig azt mondom: IDEJE, HOGY ÉSZHEZ TÉRJ!, SZEDD ÖSSZE MAGAD!,kezdj el akár szórólapozni (én így tudtam le egy adósságomat) vagy bármi egyszerűbb munkát vállalni és kezdd el törleszteni - ha látják rajtad, hogy együttműködsz, akkor elnézőbbek.

De ha letojod az egészet, akkor mindened oda lesz és még börtönbe is kerülhetsz: nem, nem úszhatod meg, mivel nem egy társaságtól vettél így telefont, alapos a gyanú a csalásra.

Hidd el, tudom, miről beszélek, én is voltam igen nagy gubancba - de kimásztam. CSAK RAJTAD MÚLIK!

2016. jan. 12. 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!