Tegyük fel hogy 0 Ft ra vettem fel telefonokat (több szolgáltatónál is), és nem fizettem vissza. Mit tudnak csinálni?
Tehát tegyük azt is fel, hogy öröklöm egy háznak a felét (azaz 2-en a testvéremmel örököljük). Ez ugyebár nem banki kölcsön vagy ilyesmi tehát sokmindent nem csinálhatnak meg, mint a banki tartozások esetében. Viszont ha dolgozok sokáig elkezdhetik vonni a fizetésemből (viszont az összeg már nagyon nagyra nőtt közben). Tehát tegyük fel hogy nem tudom visszafizetni az összeget.
Az a lényeg csinálhatnak-e valamit ha esetleg teljesen öröklök valamit?
A második kérdésem ha így ha csak a felét öröklöm így tudnak-e valamivel zsarolni?
elárverezhetik a fél házat simán, aztán az új tulaj kéri a bíróságon a közös tulajdon megszüntetését és elárverezik a teljes ingatlant - ez teljesen törvényesen megoldható
amúgy a te esetedben nem csak végrehajtás lesz, hanem még az is lehet, hogy a szolgáltatók feljelentenek csalás miatt is, ami miatt simán lesittelnek - lásd: "Tegyük fel hogy 0 Ft ra vettem fel telefonokat (több szolgáltatónál is), és nem fizettem vissza. "
"Tehát tegyük azt is fel, hogy öröklöm egy háznak a felét"
Kérdező, ugye nem akarsz senkit eltenni láb alól, csak hogy ki tudd fizetni a tartozást? Mert akkor abból tényleg börtön lenne...
"nagyon ellenzem, hogy valaki csaljon, de érdekelne, hogy technikailag megoldható, hogy tesz a saját lakrészére egy haszonélvezetet a tesója javára, még mielőtt árvereznék? és haszonélvezettel terhelten már senki nem venné meg."
nem fogják bejegyezni, ha a végrehajtás folyamatban van, arról az "apróságról" meg ne beszéljünk, hogy a fedezetelvonás bűncselekmény, 1-5 évig jutalmazzák
14
Ez szerintem amúgy nem lehetséges, nem hiszem hogy elvehetnék ami nem is az enyém..
Amúgy meg hogy csuknnának már le, mikor végül is semmi törvénybe ütközőt nem csináltam. Mikor odaadták 0 Ft ra végül is nem volt rág garancia hogy én dolgozni fogok. Bármiért akárkinek megszűnhet véletlenül a munkája miközben van egy kis telefonod tartozása! Ez azért törvényesen nem csalás.
5-ös, 8-as vagyok:
Hát, ha nincs semmi a neveden, azzal azért mégiscsak lenne egy kis probléma: ugyanis akkor jogod sincs semmihez - máris "földönfutó" lettél...
Attól a pillanattól fogva, hogy semmid nincs, csak a testvéred jóindulatán múlik, hogy beenged-e a házba vagy sem. Ha nem akar beengedni, akkor akár rendőrt is hívhat, ha mégis bemész a házba UGYANIS NINCS JOGOD HOZZÁ!
Én még mindig azt mondom: IDEJE, HOGY ÉSZHEZ TÉRJ!, SZEDD ÖSSZE MAGAD!,kezdj el akár szórólapozni (én így tudtam le egy adósságomat) vagy bármi egyszerűbb munkát vállalni és kezdd el törleszteni - ha látják rajtad, hogy együttműködsz, akkor elnézőbbek.
De ha letojod az egészet, akkor mindened oda lesz és még börtönbe is kerülhetsz: nem, nem úszhatod meg, mivel nem egy társaságtól vettél így telefont, alapos a gyanú a csalásra.
Hidd el, tudom, miről beszélek, én is voltam igen nagy gubancba - de kimásztam. CSAK RAJTAD MÚLIK!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!