Tegyük fel hogy 0 Ft ra vettem fel telefonokat (több szolgáltatónál is), és nem fizettem vissza. Mit tudnak csinálni?
Tehát tegyük azt is fel, hogy öröklöm egy háznak a felét (azaz 2-en a testvéremmel örököljük). Ez ugyebár nem banki kölcsön vagy ilyesmi tehát sokmindent nem csinálhatnak meg, mint a banki tartozások esetében. Viszont ha dolgozok sokáig elkezdhetik vonni a fizetésemből (viszont az összeg már nagyon nagyra nőtt közben). Tehát tegyük fel hogy nem tudom visszafizetni az összeget.
Az a lényeg csinálhatnak-e valamit ha esetleg teljesen öröklök valamit?
A második kérdésem ha így ha csak a felét öröklöm így tudnak-e valamivel zsarolni?
Kezdjük azzal, hogy senki nem zsarol téged. Ha kölcsönt vettél fel, akkor természetes, hogy visszakérik a kölcsönüket.
Több lehetőség is adódhat.
- fizetésedből vonják amíg le nem telik. Ha ez 20 éven keresztül megy, akkor 20 évig fogod fizetni.
- Ha örökölsz, és akár egy ingatlan felét is, a tartozást rögtön ráterhelik. Értsd:
Örökölsz 4 millió forint értékben egy fél házat. A tartozásaid összege is 4 millió. Az örökséged rögtön belemegy a tartozásba, és már rögtön nincs fél házad..
érthető?
A telefontársaság először Téged szólít fel a tartozás rendezésére majd átadja a tartozást egy követeléskezelő cégnek, de ekkor már nagyobb lesz a tartozás. ha így sem fizetsz, fizetési meghagyást bocsátanak ki, majd végrehajtó - ha kell, elárverezik a házat is.
Nem viccelek, anyám (szociális) temetését nem tudtam kifizetni, átadta az önkormányzat vágrehajtónak, így 60 ezer helyett 110 ezret kellett fizetnem és el akarta árverezni a több milliós lakásunkat.
Én a helyedben nem "játszadoznék" ilyennel...
A ház egyik felét elárverezik, s aki megveszi, esetlegesen elkezdi használni a JOGOS tulajdonát. Szinte biztos, hogy az illető gondoskodni fog róla, hogy ne érezzétek jól magatokat a házban és minél hamarabb eladjátok neki a másik felét is.
Ha Te mondjuk 100 ezer ft kifizetése helyett inkább elkótyavetyélsz egy mondjuk 4 milliós házat, akkor jó eséllyel a testvéred sem fog szeretni - ha másért nem, az idegen miatt, aki odaköltözik...
Nem tudom, hol tart az ügyed, de én a helyedben összekapnám magam, elkezdenék dolgozni és törleszteni, ha pedig már átkerült követeléskezelőhöz, akkor megpróbálnék részletfizetést kérni.
Ne "játssz" velük, nem éri meg, magadat rövidíted meg vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!