Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tegyük fel hogy 0 Ft ra...

Tegyük fel hogy 0 Ft ra vettem fel telefonokat (több szolgáltatónál is), és nem fizettem vissza. Mit tudnak csinálni?

Figyelt kérdés

Tehát tegyük azt is fel, hogy öröklöm egy háznak a felét (azaz 2-en a testvéremmel örököljük). Ez ugyebár nem banki kölcsön vagy ilyesmi tehát sokmindent nem csinálhatnak meg, mint a banki tartozások esetében. Viszont ha dolgozok sokáig elkezdhetik vonni a fizetésemből (viszont az összeg már nagyon nagyra nőtt közben). Tehát tegyük fel hogy nem tudom visszafizetni az összeget.

Az a lényeg csinálhatnak-e valamit ha esetleg teljesen öröklök valamit?

A második kérdésem ha így ha csak a felét öröklöm így tudnak-e valamivel zsarolni?

2016. jan. 11. 16:56
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
91%
Ha végrehajtásra kerül, pont ugyanúgy vihető ingó és ingatlsn, mint hitel esetén.
2016. jan. 11. 17:03
 2/18 anonim ***** válasza:
91%
Nem zsarolni fognak, hanem előbb-utóbb, a megfelelő eljárások után, végrehajtás lesz minden létező vagyonodon, jövedelmeden, mindegy milyen százalékban vagy tulajdonos, az összeg pedig csak növekszik.
2016. jan. 11. 17:04
 3/18 anonim ***** válasza:
84%

Kezdjük azzal, hogy senki nem zsarol téged. Ha kölcsönt vettél fel, akkor természetes, hogy visszakérik a kölcsönüket.

Több lehetőség is adódhat.

- fizetésedből vonják amíg le nem telik. Ha ez 20 éven keresztül megy, akkor 20 évig fogod fizetni.

- Ha örökölsz, és akár egy ingatlan felét is, a tartozást rögtön ráterhelik. Értsd:

Örökölsz 4 millió forint értékben egy fél házat. A tartozásaid összege is 4 millió. Az örökséged rögtön belemegy a tartozásba, és már rögtön nincs fél házad..

érthető?

2016. jan. 11. 17:04
 4/18 anonim válasza:
78%
Végrehajtási eljárás lesz a vége. Letilthatják a fizetésed, zárolhatják a bankazámlád, ráterhelhetik az ingatlanban lévő tulajdonrészedre.
2016. jan. 11. 17:05
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

A telefontársaság először Téged szólít fel a tartozás rendezésére majd átadja a tartozást egy követeléskezelő cégnek, de ekkor már nagyobb lesz a tartozás. ha így sem fizetsz, fizetési meghagyást bocsátanak ki, majd végrehajtó - ha kell, elárverezik a házat is.

Nem viccelek, anyám (szociális) temetését nem tudtam kifizetni, átadta az önkormányzat vágrehajtónak, így 60 ezer helyett 110 ezret kellett fizetnem és el akarta árverezni a több milliós lakásunkat.

Én a helyedben nem "játszadoznék" ilyennel...

2016. jan. 11. 17:06
 6/18 A kérdező kommentje:
Jó sejtettem hogy valami ilyesmi van. De a házat hogy vehetnék el mikor a másik fele nem az enyém. Tehát ez esetben a testvéremet nem lakoltathatják ki mert a fele az övé. Így akkor megmarad a ház csak nem az én nevemen? Ennyi nem? Akkor ha a testvérem megengedi lakhatok ugyanúgy ott amíg akarok..?
2016. jan. 11. 17:26
 7/18 A kérdező kommentje:
Tehát magyarul nem vághatják ketté a házat.. Az öcsémnek meg semmi köze a dolgaimhoz tehát nem kell eladnia a házat vagy akármi.. Szerintem ilyesmire nem kényszeríthetik.. Nem?
2016. jan. 11. 17:33
 8/18 anonim ***** válasza:
88%

A ház egyik felét elárverezik, s aki megveszi, esetlegesen elkezdi használni a JOGOS tulajdonát. Szinte biztos, hogy az illető gondoskodni fog róla, hogy ne érezzétek jól magatokat a házban és minél hamarabb eladjátok neki a másik felét is.

Ha Te mondjuk 100 ezer ft kifizetése helyett inkább elkótyavetyélsz egy mondjuk 4 milliós házat, akkor jó eséllyel a testvéred sem fog szeretni - ha másért nem, az idegen miatt, aki odaköltözik...

Nem tudom, hol tart az ügyed, de én a helyedben összekapnám magam, elkezdenék dolgozni és törleszteni, ha pedig már átkerült követeléskezelőhöz, akkor megpróbálnék részletfizetést kérni.

Ne "játssz" velük, nem éri meg, magadat rövidíted meg vele...

2016. jan. 11. 17:40
 9/18 A kérdező kommentje:
Már a követeléskezelőnél van az ügy a 2 szolgáltatónál egyszerre olyan jó 500 e körül. Sajnos nem tudok mit csinálni mert nem dolgozom, és most legalább fél-egy évig még szinte biztos hogy nem is fogok /mert amúgy drogfüggő vagyok (jelenleg próbálok leszokni) és minimum egy év amire lehet hogy tudok magammal valamit kezdeni/ De amúgy majd ha sikerül kikerülnöm a függőségekből akkor elkezdek dolgozni, akkor majd úgyis levonják idővel. Akkor meg ha nem sikerül el kell intéznem hogy a testvérem örökölje az egészet és nem lesz baj. Köszönöm amúgy mindenkinek a gyors válaszokat!
2016. jan. 11. 17:48
 10/18 anonim ***** válasza:
76%
Legalább intézményi kereteken belül próbálsz leszokni? Vagy csak úgy, magadtól?
2016. jan. 11. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!