"Megmentettem" egy embert vaterán. Vajon jól tettem?
Fölélicitáltam, hogy ne verjék át. Vajon nem lett volna jobb ha egy viszonylag kisebb összeget bukik el (~10500 ft) mint esetleg később egy nagyobbat?
Volt egyáltalán jogom beleavatkozni?
"évek óta pumpálja fel az árakat egy kamuprofilon keresztül"
Van egy termék, ez nekem maximum 100 pengőt ér. Ha 10 kamu profillal pumpál, akkor sem adok a termékért 100 pengőnél többet.
Egyrészt a dolgoknak ritkán van egzakt ára. Valami sosem pont 100 petákot ér, hanem különböző tényezők függvényében mondjuk valahol 90-110 peták között reális az ára. Ha ez nem így lenne, akkor az áruk pont ugyanannyiba kerülnének, nézz csak rá a benzinkutak árképzésére, akár 20-30 forint is lehet a különbség attól függően, hogy valami kis eldugott helyen van, vagy az autópálya mellett.
Másrészt, szélmalom harcot folytatsz, mivel az át nem vett terméket újra fel fogja rakni, és előbb utóbb neked is elfogy a lehetőséged, hogy mindig mindenkit megments.
Az persze más kérdés, ha mondjuk hamisítványt árul, és erre tudod felhívni a vevő figyelmét.
1,3 vagyok:
"évek óta pumpálja fel az árakat egy kamuprofilon keresztül"
"szélmalom harcot folytatsz"
Nem lenne ez szélmalomharc, csak nem ezen a módon kell folytatni... :-)
A Vatera már jó pár eladó másodregjét (kamu profil) felfüggesztette, ha valaki jelezte azt nekik. Ha a kérdező már évek óta tapasztalja ezt, akkor egyszerűen csak meg kell írni a kapcsolatfelvételen keresztül és ők kivizsgálják.
100 petákot ér valami...persze, férfi szemmel... józanul, racionálisan... de nők is léteznek ám a világon :-)
9 éve Vaterázom, nem vagyok egy vásárolgatós típus, hogy a 265-ik ruhát vagy dísztárgyat is megvegyem, de ha felhangzik az "EZ KELL NEKEM!" mondat, akkor a család már tudja, hogy azért lényegesen többet is képes vagyok megadni, mint amennyi esetleg reális vagy várható lenne. (és igen, pont ezért nem lehet azt mondani, hogy ez x ft-ot ér). 9 év alatt talán 3-szor mondtam ezt, abból egyszer meggondoltam magam és mégsem licitáltam :D A másik kettőt megszereztem és az egyik egy szandál volt (ráadásul nem is fizettem sokat érte :D) és azon kívül, hogy szuper kényelmes volt (sportszandál) még jól is nézett ki :-) Utána egész nyáron "lebámulták" a lábamról, kérdezgették, hol vettem, stb :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!