Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » "Megmentettem" egy embert...

"Megmentettem" egy embert vaterán. Vajon jól tettem?

Figyelt kérdés

Fölélicitáltam, hogy ne verjék át. Vajon nem lett volna jobb ha egy viszonylag kisebb összeget bukik el (~10500 ft) mint esetleg később egy nagyobbat?

Volt egyáltalán jogom beleavatkozni?

2016. jan. 6. 21:19
 1/10 anonim ***** válasza:
És akkor most te nyertél? MI a szándékod, kifizeted? Akkor Te leszel átverve? nem értem, mire gondolsz, hogyan mentettél meg valakit és a továbbiakban Te mit szándékozol tenni?
2016. jan. 6. 21:22
 2/10 A kérdező kommentje:
Nyilván nem fizetem ki, de ez legyen titok. ;-)
2016. jan. 6. 21:34
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nos, ha nem fizeted ki, akkor jó eséllyel kapsz egy semlegest. Ha megharagítod az eladót, akkor negatívot. mi ebben a jó Neked? Ráadásul attól az eladó tovább folytathatja "üzelmeit", a vevő meg nem fogja tudni, hogy ő baleknak lett nézve és semmit nem tanul az esetből. Innen nézve nekem úgy tűnik, ezzel senki nem járt jól...
2016. jan. 6. 21:39
 4/10 A kérdező kommentje:
Igazad lehet. Az a vicc hogy már évek óta pumpálja fel az árakat egy kamuprofilon keresztül, és mintha eddig senkinek sem tűnt volna fel. A negatív értékelések mellett mép a pozitívok is tele vannak olyannal hogy a vevő nem azt kapta mint amit várt.
2016. jan. 6. 21:43
 5/10 anonim ***** válasza:

"évek óta pumpálja fel az árakat egy kamuprofilon keresztül"

Van egy termék, ez nekem maximum 100 pengőt ér. Ha 10 kamu profillal pumpál, akkor sem adok a termékért 100 pengőnél többet.

2016. jan. 6. 23:35
 6/10 A kérdező kommentje:
#5 101-et sem? :)
2016. jan. 7. 01:35
 7/10 anonim ***** válasza:

Egyrészt a dolgoknak ritkán van egzakt ára. Valami sosem pont 100 petákot ér, hanem különböző tényezők függvényében mondjuk valahol 90-110 peták között reális az ára. Ha ez nem így lenne, akkor az áruk pont ugyanannyiba kerülnének, nézz csak rá a benzinkutak árképzésére, akár 20-30 forint is lehet a különbség attól függően, hogy valami kis eldugott helyen van, vagy az autópálya mellett.

Másrészt, szélmalom harcot folytatsz, mivel az át nem vett terméket újra fel fogja rakni, és előbb utóbb neked is elfogy a lehetőséged, hogy mindig mindenkit megments.

Az persze más kérdés, ha mondjuk hamisítványt árul, és erre tudod felhívni a vevő figyelmét.

2016. jan. 7. 08:06
 8/10 anonim ***** válasza:
Egyrészt nem, másrészt meg visszateszi később, te kapsz egy negatívot vagy semlegest, az aukció ismét kikerül és semmivel nem vagy előrébb.
2016. jan. 7. 08:07
 9/10 anonim ***** válasza:
50%

1,3 vagyok:

"évek óta pumpálja fel az árakat egy kamuprofilon keresztül"

"szélmalom harcot folytatsz"

Nem lenne ez szélmalomharc, csak nem ezen a módon kell folytatni... :-)

A Vatera már jó pár eladó másodregjét (kamu profil) felfüggesztette, ha valaki jelezte azt nekik. Ha a kérdező már évek óta tapasztalja ezt, akkor egyszerűen csak meg kell írni a kapcsolatfelvételen keresztül és ők kivizsgálják.

100 petákot ér valami...persze, férfi szemmel... józanul, racionálisan... de nők is léteznek ám a világon :-)

9 éve Vaterázom, nem vagyok egy vásárolgatós típus, hogy a 265-ik ruhát vagy dísztárgyat is megvegyem, de ha felhangzik az "EZ KELL NEKEM!" mondat, akkor a család már tudja, hogy azért lényegesen többet is képes vagyok megadni, mint amennyi esetleg reális vagy várható lenne. (és igen, pont ezért nem lehet azt mondani, hogy ez x ft-ot ér). 9 év alatt talán 3-szor mondtam ezt, abból egyszer meggondoltam magam és mégsem licitáltam :D A másik kettőt megszereztem és az egyik egy szandál volt (ráadásul nem is fizettem sokat érte :D) és azon kívül, hogy szuper kényelmes volt (sportszandál) még jól is nézett ki :-) Utána egész nyáron "lebámulták" a lábamról, kérdezgették, hol vettem, stb :D

2016. jan. 7. 08:24
 10/10 A kérdező kommentje:
Én is sokat vaterázom, és néha érzem magamon, amikor már 1 hete senki sem licitált felül, hogy kezdek hozzászokni a gondolathoz hogy az az enyém, és néha bizony többet is megajánlok, mint amennyit a boltban pl. kiadnék érte... :D
2016. jan. 7. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!