Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Postai utánvételes csomagot...

Postai utánvételes csomagot adtam fel aminek az értéke 55 ezer ft. A postas meg átadta pénz nélkül?

Figyelt kérdés
szép estét mi a teendő olyankor ha én feladtam 1 csomagot ami értéke és utánvételi összege is 55 ezer volt de a postas nem kért a cimzettől egy fillért sem? megfizeti ezt nekem a posta vagy majd később ujra felkeresik a cimzettet és kifizettetik vele?

2016. jan. 5. 21:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
79%

Hivatalosan te arról nem is tudsz, hogy nem lett pénz elkérve. A posta vagy fizet, vagy visszaadja a részedre a csomagot, mert nem volt kézbesíthető. Más út nincs, ezt vállalták. Azt majd ők házon belül megoldják, hogy miből fizetik ki, ez már az ő bajuk.

Ha igazán "jófej" akarsz lenni, akkor elkéred a vevőtől, és lehúzod a postát is, az eddig ért károk ellentétezéseként.

2016. jan. 6. 00:42
 12/18 anonim ***** válasza:
60%

Hát akkor mi a kérdés?

Ha utánvételesen adtad fel, akkor azt a posta rendezi.

Neked teljesen mindegy, hogy a posta miből fizeti ki.

Ha a postás hibázott, neked arról nem is kellene tudnod.

Te bemész a postára:

"Csókolom. Volt egy utánvételes csomagom, 55 ezer ft-os összeggel, itt a feladóvevény róla, mikor kapom meg a kért összeget?"

És ők utánanéznek. Ha a postás nem kérte el, attól neked ki fogja a posta fizetni az összeget, aztán vagy behajtják a vevőn utólag, vagy levonják a hibás postástól.

Teljesen felesleges a vevőnek Neked elutalni.

Amúgy meg: Ha a vevő annyira el akarja utalni, akkor miért nem szólt a postásnak, hogy "Bocsmár Józsi, de ezért a csomagért fizetnem is kellene, nem?"

Valszeg röhögött a markába, hogy a postás nem kért semmit, nem gondolod?

Amúgy ha akkora 3 diplomás ember lennél, és rutinos postázó mester, akkor nem kérdeznél itt helyesírási is központozási hibákkal teli hülyeséget, vagy a postán kérdeznéd meg.

Üdv és sok sikert a pénzed megszerzéséhez:

Egy 1 diplomás, vezető beosztású 26 éves nő

2016. jan. 6. 12:40
 13/18 anonim ***** válasza:
66%

Igazából, ha hibázott a postai kézbesítő, akkor arra legkésőbb a leszámolásakor fény derül (amikor elszámol a kézbesített és kézbesítetlen küldeményekkel, beszedett és kifizetett pénzekkel és köztük a te utánvételes csomagoddal)

Ott abban a pillanatban kimutatja a gép, hogy ennyit és ennyit kell befizetni.

A hiányzó összeg értékéből egyből kiderül, hogy ez bizony a csomag utánvételi értéke.

Tévedés esetén még aznap felkereste volna a Posta a címzettet és rendezték volna. Más kérdés, hogy ilyen esetben már a címzett lelkiismeretén múlik, hogy fizet-e vagy sem.

Azt gyanítom, amit a többiek, hogy itt a küldemény felvételekor történt a hiba.

Remélem tudtam segíteni!

Egy 8 általánost végzett postai dolgozó.

2016. jan. 6. 16:03
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Elnézést a helyesírási problémákért, nem hittem, hogy ellenőrző bizottság fogja átnézni! A vevő még mindig nem rendezte a tartozást, a postai nyomkövetésen ma reggel regisztrálták a kézbesítést, tegnapi dátummal. Irok reklamációt aztán lesz, ami lesz. köszönöm az utóbbi válasz adóknak a pontos hozzászólásokat.
2016. jan. 6. 17:57
 15/18 A kérdező kommentje:
Leirom mi volt a továbbiakban, ha valakit érdekel, vagy ha esetleg valaki hasonló szituációba kerülne a jövőben! A vevő elküldte nekem a pénzt. Ezzel mi az ügyet lezrtnak tekintettük. Aztán irt pár nappal később hogy én reklamáltam a postán mivel őt zaklassák a postárol? Hát irtam neki hogy nem dehogy is nem volt szép ez a nagy kavarodás részükről de én megkaptam a pénzem még azóta gép előtt se voltam joformán nem hogy reklamációval foglalkozzak! Kiderült, hogy a futár, illetve annak a főnöke a fizetésről kértek faxban számlát, amit a vevőm természetesen el is küldött nekik. Mind odáig nem értettük, hogy ez miért kellett nekik, míg meg nem néztem az egyenlegem. Amire megérkezett a postától is az 55 ezer ft. (sms értesitő nincs beállitva ezért nem is tudtam hogy ez megjött.) ezek után irtam a posta ügyfélszolgálatára, leirtam a történetet és most várom a választ.. a várható fejleményeket majd igyekszem megosztani. Kellemes vasárnap estét.
2016. jan. 10. 16:20
 16/18 anonim ***** válasza:
Nincs ezen mit tovább ragozni. Valószínűleg a kézbesítönek aznap volt 55000 ft hiánya és nem tudta megállapítani hogy kinél hibázott és nem szedte be az utánvételt. Te így kétszer kaptad meg az összeget.
2016. jan. 10. 19:59
 17/18 anonim ***** válasza:
Ezért volt kár elutalnia neked, de ezt leírták szerintem itt páran, de mindegy.
2016. jan. 11. 08:15
 18/18 anonim ***** válasza:
Még egy ilyen flegma, kivagyi 3,14csát, mint a kérdező....te jó isten :D És még neki áll feljebb! A 3 diplomájával és a postai rutinjával gyakorikérdéseken kérdezgeti a jónépet egy szög egyszerű dologról. "Na mennyé csaje magadnak"
2019. jan. 10. 02:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!