Postai utánvételes csomagot adtam fel aminek az értéke
55 ezer ft. A postas meg átadta pénz nélkül?
Honnan tudod, hogy nem kértek érte pénzt? Egyáltalán tényleg utánvételesen adtad fel a csomagot?
2016. jan. 5. 21:13
2/18 A kérdező kommentje:
Kedves Első válasz adó! A cimzett irt hogy nem kért érte a postas pénzt! innen tudom... eléggé rutinos postas vagyok volt már pár precedens, hogy a postas az utánvételes csomagot kiszállitotta és pénz elkérése nélkül akarta átadni a csomagot, ugy szolt rá a vevő hogy hát "hé és fizetni?" ugy vette az a pénzt.. a postas nem is tudta.. aztán most tényleg meg esett hogy pénz nélkül adtak oda a kocsit. 3 diplomával a kezemben rutinos postázósként ki tudok tölteni 1 feladoszelvényt :) de ugy látom itt sokra nem fogok jutni.. annyi a szekértő a témában.. csak nem értem hogy miért nem válaszol olyan aki tényleg tud is segíteni és miért ad választ az aki viszont kérdéssel felel és csak az unalmát fecsérli..
A címzettet megkérdezni fizet e ezek után , ha nem akkor a postánál kell érdeklődni mikor adják át az összeget . Az utánvét bizonylata is igazol téged , azt ők intézik majd a cégen belül .
2016. jan. 5. 21:24
Ha a vevőd értesített, akkor miért nem mondod neki, hogy fizessen?
2016. jan. 5. 21:25
Kedves kérdező: ne haragudj, de nincs igazad, ugyanis bennem is ugyanezek a kérdések vetődtek fel a kérdésed olvastán és mi még azt sem tudjuk, hogy bejelölted-e a szelvényen az utánvétet? Mert az is előfordulhat, hogy (pl. a karácsony előtti hajszában) lemaradt a bejelölés.
De az is előfordulhat, hogy a postás hibázott, de ezt mi innen nem fogjuk tudni eldönteni Neked, hogy ki a hibás - muszáj lesz bemenned a postára a feladóvénnyel.
2016. jan. 5. 21:28
MPL-el, vagy fizetést követő kézbesítéssel adtad fel?
ugye függ a csomag súlyától.
Mindenesetre, ahol feladtad, a saját bizonylatoddal tudsz reklamálni. Azért marha jó teljesítés.. (N)
[link]
2016. jan. 5. 21:29
7/18 A kérdező kommentje:
A cimezett majd fog fizetni! Legalábbis azt ígérte, holnap elutalja a pénzt! A KÉRDÉS AZ, hogyha postai utánvétellel küldtem el, miért nem kértek pénzt! A cimzett lehetne mondjuk olyan is éppen, hogy fogja és letilt, aztán röhög a markába!!!! Ha a feladást utánvételesen fizettem ki, hogy adhatnak át ilyen felelőtlenül egy 55 ezer forintos értékű tárgyat INGYEN ÉS BÉRMENTVE?!?!?!?!
# 7/7 Időpont ma 21:30
A legfőbb kérdés az, hogy megvan-e a feladási cetli (feladóvevény?)? Ha megvan, akkor onnantól kezdve a postának kötelező fizetnie. Majd a postás béréből levonják.
2016. jan. 5. 21:44
9/18 A kérdező kommentje:
persze hogy megvan, minden felado szelvényt megőrzök mert nincs annyi hajszálam ahányszor már gond volt..
Akkor menj be a postára és kérdezd meg, hogy mikor kapod meg a pénzed!
2016. jan. 5. 23:38
Kapcsolódó kérdések: