Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A munkanélküli segély, illetve...

A munkanélküli segély, illetve a munkanélküli járadék kizárja, hogy rehabilitációs járadékban részesüljek?

Figyelt kérdés
Még nem jelentkeztem be a Munkaügyi központba, ezért kérdezem, hogy ha ott megkapom a fentiek egyikét, akkor nem kaphatok rehabilitációs járadékot?
2010. márc. 25. 13:39
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A rehabilitációs járadék zárja ki a munkanélküli járadékot, segélyt. Ha kapsz reheb.járadékot, nem vagy jogosult az álláskeresési járadékra, segélyre. Ha az álláskeresési ellátás alatt állapítják meg a rehab. járadékot, megszüntetik az áll.ker.ellátásod.
2010. márc. 25. 18:51
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem, még nem kaptam meg a rehab járadékot, de mivel nincs jövedelmem és lehet hogy azt meg sem kapom, gondoltam elmegyek a munkaügyibe. Akkor ne tegyem?

Vagy ha kapok munkanélküli segélyt és megállapítják a rehab járadékot, akkor a segélyt lemondondhatom, ez így szabályos?

2010. márc. 26. 03:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen, így szabályos.

Jelentkezz a munkaügyibe, megállapítják az álláskeresési járadékot, vagy segélyt, és amikor megkapod a rehab.járadékot, a határozattal bemégy a munkaügyibe.

Azért is jelentkezz minél hamarabb, mert a munkaviszonyod megszűnésétől számított 46. naptól (ha egyéb módon nem vagy biztosított) magad után kell fizetned a havi 4950 forintos TB-t. Az álláskeresési járadék vagy segély ideje alatt a munkaügyi fizeti utánnad, valamint ez beszámít a nyugdíjba is. Meg pénzt is kapsz, ami azért elég lényeges körülmény. Ha nem kapod meg a rehabot, próbálj valami tanfolyamra menni a munkaügyin keresztül. A tanfolyam alatt kapod a minimálbért.

2010. márc. 26. 07:13
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ!:) Akkor ezt fogom tenni.
2010. márc. 26. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!