Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hány nap után jár munkanélküli...

Hány nap után jár munkanélküli járadék?

Figyelt kérdés
Nem vagyok benne biztos hogy 180 napnak kell-e lennie illetve nem tudom hogy ez ledolgozott 180 nap vagy naptári napra számolják .
2011. febr. 1. 06:49
 1/2 anonim ***** válasza:

Pontosan nem tudom, de a napok naptári napot jelentenek, nem ledolgozott munkanapokat. Úgy rémlik, mintha a megelőző 4 évben kell lennie minimum 180 napnak, és az előző 4 naptári negyedévből számolják ki az álláskeresési járadék alapját, valamint 5 ledolgozott nap után jár 1 álláskeresési segéllyel ellátott nap.

De biztosan akad valaki, aki nagyon pontosan tudja.

2011. febr. 1. 06:54
 2/2 anonim ***** válasza:

A járadék megállapítási kérelmet megelőző 4 évben kell lenni minimum 365 járadékra jogosító napnak (munkaviszony, vállalkozói jogviszony, alkalmi foglalkoztatás), akkor kaphatsz áll.ker.járadékot.

Ha nincs 365, de van legalább 200 nap, akkor áll.ker.segélyt.

Ezek időtartamát és összegét megtalálod a www.afsz.hu oldalon.

180 napra nem adnak semmit.

Munkaviszonynál, váll.jogviszonynál nem a ledolgozott napokat, hanem a munkaviszonyban, váll.jogviszonyban töltött napok számát nézik. Ha valahol alkalmazva vagy, akkor a szombat, vasárnap, a szabadságon, vagy táppénzen töltött napok is munkaviszonyban töltött napok, nemcsak azok a napok, amikor fizikailag is bent voltál a munkahelyeden és dolgoztál.

2011. febr. 1. 07:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!