Vissza kell fizetni? Vagy más hibájáért nem én felelek?
Február óta TGYÁSo vagyok. elméletileg erre az évre már nem kaphattam cafetériát. Nem is kaptam, mert nem választottam.
Most nézem az egészségpénztári egyenlegemet és idei éves mozgását. Eddig minden hónapban tettek rá 4000 ftot.
Pl:Március 3én kaptam a februárit.
Na most szóljak vagy ne a munkaügynek? Nagy cégnél dolgozok (nagyon nagynál). Elképzelhető, hogy nem vették észre? vissza kell fizetnem ha később észreveszik? Vagy mivel én nem kértem és az egyik emberke elfelejtett engem letörölni a listáról ő a hibás?
Akár meg is játszhatom, hogy nem tudtam mennyi az egyenlegem és csak költöttem róla a pénzt. Mert 2-3 havonta nézem meg.

tgyás alatt elvileg jár a cafetéria (én is nagycégnél dolgozom, mindkétszer kaptam.
Sőt, nálunk emellett van egészségpénztárra fizetés, azt csökkentett összegben kapom gyed és gyes ideje alatt is. Sőt, nálunk valamennyi cafeteria is jár akkor is.
Ne kérdezz rá, ne aggódj, nem tévedtek, tehát biztos jár... ha mégsem, hát így jártak...
Na de ha jár cafetéria, akkor a többit miért nem kapom?
Hideg vagy melegétkezési utalvány, ajándékutalvány?

Tisztelt eddig Válaszolók!
Az amit eddig írtatok nagyon jó! ... Nektek.
A Cafeteria (Kafetéria) egy juttatási rendszer, melyet nem jogszabály ír elő, hanem - kizárólag - a munkáltató, foglalkoztató döntésén múlik. (Nem mondom, egy-két alapelvet azért be kell tartani.)
Aki ilyen juttatást ad, az általában valamilyen szabályzatot is alkot.
A kérdező írja, hogy nagy - sőt - nagyon nagy cégnél dolgozik. Ez számomra biztossá teszi, hogy ott van erre belső szabályzat is.
Abban van leírva, hogy jár-e vagy sem és milyen időszakokra.
Tehát ennek függvényében én azt mondanám, hogy a kérdező nézzen utána mikor jár és mikor nem.
Ez biztos, és későbbi félreértéseket lehet vele elkerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!