Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Van egy bedőlt kft. A nevemen...

Kovács Márton István kérdése:

Van egy bedőlt kft. A nevemen felelek e a saját vagyonommal a kft. Tartozása végett? és hogyan tudom megszüntetni?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 29. 20:15
 1/4 svegerpeter ***** válasza:
78%
hm nem akarok hülyeséget mondani de a kft nevében is benne van korlátolt felelősségű társaság szóval csak a tőkével felelsz ami a cég számláján van de bizonyára vannak nálam tapasztaltabbak is e-téren. De remélem nem mondtam hülyeséget és talán segítettem is egy kicsit.
2011. ápr. 29. 21:29
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem követtél el bűncselekményt (csődbüntett), akkor nem. Ha viszont már régebben tudtad, tudhattad, hogy fizetésképtelen lesz a cég, akkor necces...
2011. ápr. 29. 21:56
 3/4 anonim ***** válasza:
78%
mindkét fenti válasz helyes
2011. ápr. 29. 22:48
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Pontosítanám a fenti válaszokat.

Először is mit jelent az, hogy a neveden van? Ügyvezető vagy, vagy csak tag? Ha csak tag vagy, akkor részt vettél-e a döntéshozatalban? Mit jelent az, hogy bedőlt? Ezek lényeges kérdések.

Ha csak tag vagy és nem vettél részt a döntéshozatalban, akkor a felelősség korlátolt.

Az ügyvezető korlátlan felelőssége nem csak csődbűncselekmény, hanem a Csődtv.33/a.§-ban meghatározott feltételek teljesülése esetén is fennállhat.

2011. ápr. 29. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!