Ha egy céges autóban kárt okozok (munkaidőben), akkor azt teljes mértékben nekem kell megfizetni?
Csak elméletben érdekel.
A szerződésben nincs semmi erről és az autón nincs casco. Egy kis cégről van szó.
Szerintem céges autónál kötelező a casco, az önrészt viszont te fizeted.
De ha kaptál céges autót, akkor gondolom eléd raktak valamilyen papírt, na ha ebben az van hogy te vállalsz minden felelősséget, akkor ne írd alá!
Nem kötelező céges autónál a CASCO. Banki hiteles autóknál szokott kötelező lenni csak.
Ez a kérdés szerintem ennél sokkal árnyaltabb...
Ha szándékos károkozásról beszélünk (mittudomén mérgedbe beverted a szélvédőt) akkor egyértelműen igen.
Ha neked viszont a munkavégzés miatt kellett vezetned és egy véletlen balesetben te voltál a hibás (mondjuk a ködben belecsúsztál egy másik autóba) akkor ezt valamilyen autó kezelési és használati szabályzatnak kell szabályoznia, amit neked el kellett volna fogadnod mielőtt a kezedbe adják a kulcsot.
Nálunk pl. ha forgalmi szituációban sérül az autó (tök mindegy ki a hibás) akkor nem vonják a dolgozót felelősségre.
Nem konkrétan az "enyém" az autó, hanem a főnöké, de néha azzal kell elmennem ügyet intézni, vagy áruért stb.
Az előző munkahelyemen volt céges autóm, de azon volt casco tehát csak az önrészig feleltem érte. De így casco nélkül kicsit nagynak érzem a felelősséget...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!