Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha egy céges autóban kárt...

Ha egy céges autóban kárt okozok (munkaidőben), akkor azt teljes mértékben nekem kell megfizetni?

Figyelt kérdés

Csak elméletben érdekel.

A szerződésben nincs semmi erről és az autón nincs casco. Egy kis cégről van szó.

2015. dec. 29. 05:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Munkaidőn kívül is, ha te voltál a hibás, akkor neked kell a felelősséget vállalni.
2015. dec. 29. 07:20
 2/8 anonim ***** válasza:
41%
igen
2015. dec. 29. 08:44
 3/8 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem céges autónál kötelező a casco, az önrészt viszont te fizeted.

De ha kaptál céges autót, akkor gondolom eléd raktak valamilyen papírt, na ha ebben az van hogy te vállalsz minden felelősséget, akkor ne írd alá!

2015. dec. 29. 09:14
 4/8 anonim ***** válasza:
90%

Nem kötelező céges autónál a CASCO. Banki hiteles autóknál szokott kötelező lenni csak.

Ez a kérdés szerintem ennél sokkal árnyaltabb...

Ha szándékos károkozásról beszélünk (mittudomén mérgedbe beverted a szélvédőt) akkor egyértelműen igen.

Ha neked viszont a munkavégzés miatt kellett vezetned és egy véletlen balesetben te voltál a hibás (mondjuk a ködben belecsúsztál egy másik autóba) akkor ezt valamilyen autó kezelési és használati szabályzatnak kell szabályoznia, amit neked el kellett volna fogadnod mielőtt a kezedbe adják a kulcsot.

Nálunk pl. ha forgalmi szituációban sérül az autó (tök mindegy ki a hibás) akkor nem vonják a dolgozót felelősségre.

2015. dec. 29. 09:21
 5/8 A kérdező kommentje:

Nem konkrétan az "enyém" az autó, hanem a főnöké, de néha azzal kell elmennem ügyet intézni, vagy áruért stb.

Az előző munkahelyemen volt céges autóm, de azon volt casco tehát csak az önrészig feleltem érte. De így casco nélkül kicsit nagynak érzem a felelősséget...

2015. dec. 29. 11:19
 6/8 anonim ***** válasza:
Jogilag nem a tied a felelősség, de ha nem vállalod, akkor téged bocséjtanak el.
2015. dec. 29. 11:58
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Kérdés, hogy mi van a szerződésedben, és milyen szabályzat van erre vonatkozólag, amit el sem olvastál, csak kocsiba vágtad magad. Esetleg aláírtál-e valamit, hogy anyagi felelősséggel tartozol az autóért? Mivel elméleti a kérdés, mind1 is. Meg kell ismerni a szabályzatokat mielőtt sok milliós felelősséget vállalunk. Bár nehezen hiszem, hogy a fizetésből levonáson és végül a kirúgáson kívül nagyon be tudnák hajtani rajtad. Nem vagyok jogász, de létezik olyan, hogy egy cég beperel egy (volt)dolgozót, és behajtják rajta az autó árát? Ha igen, és alá kellett írnod ilyen papírt, akkor ellenőrizd, hogy van-e casco-ja az autónak. Ha nem tudsz róla meggyőződni, akkor ne vezesd.
2016. jan. 2. 07:18
 8/8 A kérdező kommentje:
Én elolvastam a szerződésemet, amiben nincs erről semmi, de te valószínűleg nem, hogy ezt írtam is a kérdésben. Illetve azt is írtam, hogy az autón nincs casco.
2016. jan. 2. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!