Mi is felvehetjük a 10 milliós házépítési segélyt, vagy ha a tervezett feltételek már korábban teljesültek, már nem jár a pénz?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy a törvény még nem lépett hatálybaba, de: 40-en belül vagyunk, 15 éve házasok vagyunk, állásunk van folyamatosan, 3 gyerekünk van (8,14,15évesek), a tágabb családunk hülyére dolgozta magát, hogy a segítségükkel a házunk felépüljön, bár még nincs bepucolva , meg rendesen berendezve, de lakjuk évek óta-engedéllyel.Tehát nagyon jól jönne a pénz! Te hogy látod ezt a kérdést?2015. dec. 27. 10:29
1/13 anonim válasza:
Nem tudom a választ, csak a véleményemet tudom elmondani.
Szerintem a támogatás célja nem csak a lakáshelyzet javítása, hanem a népességszaporulat növelése is, szerintem nem fog járni, esetleg el tudom képzeli, hogy akkor ha vállaltok 4. gyereket is.
2/13 anonim válasza:
Belinkelek egy oldalt, a közepe felé találod meg a választ, ennek alapján gyanítom, hogy nem lehet, mert új vagy használt lakás vásárlásához, bővítéséhez lehet csak felvenni.
3/13 anonim válasza:
4/13 A kérdező kommentje:
Megértem, hogy a törvényhozókat az már nem érdekli, hogy mi teljesítettük az általuk megfogalmazott elvárásokat, bármilyen nehezen élünk is. Akárhogy is alakul a törvény, a gyerekeinket becsületesen felneveljük. Bár láttunk már visszamenőleges törvényeket, amikor "bizonyos érdekek" úgy kívánták! De ez most nem az a szituáció.
2015. dec. 27. 11:37
5/13 anonim válasza:
A ház befejezésére nem. Úgy tudnátok.igénybe venni, ha a jelenlegi házatok eladnátok, és utána megigényelnétek egy új lakásra/házra, de az eladási árat az új házra kell.fordítanotok. A gond az, hogy laknotok kell valahol akkor is, amikor a mostani házatokat már eladtátok l, de az új ház még nincs meg, mert annak addig nem alhattok neki, amíg nem kapjátok meg a csokra a pozitív határozatot, a csok igényléssel viszont meg kell várni, hogy határozattal lekerüljön a nevetekről a ház.
6/13 A kérdező kommentje:
Okos gondolat, köszönöm!
2015. dec. 28. 09:10
7/13 anonim válasza:
2,3 vagyok: én meg azon törtem a fejem, hogy nem muszáj olyan nagy fába vágnotok a fejszéteket, hogy eladás, hanem az is benne van a törvényben, hogy BŐVÍTÉSRE is felvehető. Nem tudom, tudnátok-e a jelenlegi házat bővíteni, de érdemes lenne utánajárni- hátha így megkaphatnátok...
8/13 anonim válasza:
Bővítésre nem a 10 millió,.hanem jóval kisebb összeg és elég bonyolult igényelni, sok a feltétel, számlák kellenek, és a bővítési költség maximum 35%a lehet a csok. Őszintén megmondva, arra nem éri meg felvenni.
9/13 anonim válasza:
Ja, ezt nem tudtam... csak ötleteltem... mivel az előző hozzászólót (ház eladás) megdicsérte a kérdező, gondoltam: hátha én is tudok valamit segíteni és engem is megdicsér... :-)
10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, és nyomok zöldet mindenkinek!
2015. dec. 28. 20:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!