Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Majdnem befektettem 250...

Majdnem befektettem 250 dollárt egy forex-hez hasonló befektetésbe, de az utolsó pillanatban meggondoltam magam, és nemet mondtam rá. Jó döntés volt-e, vagy életem szerencséjét utasítottam el?

Figyelt kérdés

no1option a neve itt van a link ahol meg lehet nézni: www.no1options.com

Valaki a cégtől sokszor felhívott telefonon és próbált meggyőzni (angolul), azt mondta, hogy az én 250 dolláromhoz ő is tesz 250 dollárt, és azt mondta, hogy évi 70 %-os profitot lehet elérni átlagosan.Én attól féltem a legjobban, hogy a pénznek egyszerűen nyoma vész, még azt lenyeltem volna, hogy némi veszteséggel visszavegyem a pénzt ha látom, hogy veszteséges a befektetés, de nem igazán tudtam megbízni egy ismeretlen cégtől egy ismeretlen személyben. Mi a véleményetek az ilyen befektetésekről, érdemes-e foglalkozni vele, főleg az olyanoknak akiknek nincs semmi tapasztalatuk ilyen téren? Legalább az biztos, hogy nem vész csak úgy egyszerűen nyoma a pénznek? Az illető biztosított engem, hogy állandó jelleggel tájékoztat telefonon, szól mindig, hogy mikor mibe érdemes befektetni, mikor kell váltani, és én nem is kell foglalkozzak vele, csak mikor ő szól. Miért lehet valakinek érdeke, hogy valakinek csak úgy segítsen profitot termelni? Igaz, azt mondta, hogy a profit 70%-a az enyém 30%-a a cégé szemben a bankokkal, ahol szintén befektetik kötvényekbe a kliensek pénzét, de ők a profit 99%-át leveszik. Nagyon hálás lennék, ha valaki tudna konkrét választ adni erre.

2015. dec. 25. 10:44
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Elkérte a lejárati időt is, és a kód utolsó három számjegyét is. Amit az előző válaszba olvastam, attól megijedtem, erre felhívtam a bankot, és tisztáztam velük, arra kell vigyázzak, hogy a folyószámlán ne tartsak pénzt, mert ahhoz tényleg hozzáférhet a megadott adatokkal, de van egy kamatozó számla is és itt tartom a pénzt. A banki alkalmazott megnyugtatott, hogy a folyószámlán kívül nem férhet hozzá semmihez, amig nincs meg neki fizikailag a kártya, hogy azzal vegyen le pénzt egy ITM-nél. Remélem ez így is van. A folyószámlán egyébkent egy fillér se nincs jelenleg, és vigyázni fogok rá, hogy ne legyen. Vásárolni én nem szoktam a kártyáról, inkább számlákat kifizetni, vagy átutalásokat megejteni, ilyenkor átutalok a folyószámlára épp annyit amennyire szükség van. Ha valaki tud többet ezzel kapcsolatosan, és hogy mit lehet tenni, hogy megelőzzem, hogy megkönnyebítsenek, nagyon megköszönném a további felvilágosítást.
2015. dec. 28. 20:14
 12/16 anonim ***** válasza:

Mivel megadtad neki az összes kártyán lévő adatot, én inkább letiltatnám a kártyát és újat kérnék. Ugyanis mi van akkor, ha olyan szerencsétlenül jönnek össze a dolgok, hogy éppen akkor utalod át a pénzt a számlák kifizetéséhez, amikor Ő is vásárolni akar vele?

És a fizetésedet pl. hová kapod? Mert ha erre a számlára, akkor nem nyert. Az igaz, hogy a kártya letiltása akár több ezer ft lehet, de én mindenképpen meglépném... Lehet, már rég elfelejted ezt az egész esetet, véletlenül rajtafelejtesz a számládon pénzt , stb aztán nézhetsz. Ráadásul most már a bankban is tudják, hogy Te adtad meg az adatokat, így még kártérítést sem kaphatsz.Mindenképpen letiltatnám...

2015. dec. 28. 20:31
 13/16 anonim ***** válasza:

Ó istenkém...

AZONNAL tiltasd le a kártyádat és kérj helyette egy újat. EZ az egyetlen megoldás a problémádra. És SOHA TÖBBET ne adj meg semmilyen személyes adatot telefonba! Főleg ne ha ismeretlenek keresnek téged és nem fordítva...

2015. dec. 28. 20:42
 14/16 A kérdező kommentje:
Nem tudom, ennyi idő után még mindig nézi valaki ezt a kérdést, most ahogy átfutottam ezt a régi kérdést és a nagyon hasznos válaszokat, amikért nagyon hálás vagyok. Egy újabb kérdés merült fel bennem. Ha valaki a PayPal-on keresztül fizet, úgyanúgy meg kell adja a kártya adatait, beleértve a lejárati időt is, itt nem áll fent ugyanaz a veszély, hogy vásárolhatnak a megadott adatokkal, vagy bennük meg lehet bízni?
2016. okt. 10. 07:04
 15/16 anonim ***** válasza:
A pp megbízható
2016. okt. 10. 07:07
 16/16 anonim ***** válasza:

Így van, a Paypal teljesen megbízható.

Amúgy mi lett a kártyáddal? Letiltattad? Vagy még azóta is az van meg? Nem biztos ám, hogy azonnal vesznek le róla pénzt - lehet, előbb "altatnak", s mikor már rég elfelejtetted, már fogalmad sincs róla, hogy egykor valakinek megadtad az adatokat, akkor szednek le róla... Még az is lehet, hogy külföldön...

2016. okt. 10. 07:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!