Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi értelme van szinte minden...

Mi értelme van szinte minden áruházban annak, hogy minden áru 99999. -cel végződik?

Figyelt kérdés

Valami adózási dolog?Vagy a sok nem visszaadható 1 Ft,meg ott hagyott 10 Ft?

Ha valami olyan az oka,hogy a vásárlónak mondjuk egy 10ezres áru olcsóbbnak tűnjön attól,hogy 9990-re van beárazva,azt nem értem,nagyon síknak kell lenni valakinek,hogy ez hasson rá.

2015. dec. 21. 08:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"- Rendszeresen átrendezik a termékeket, hogy ne tudj "rutinból" vásárolni, hanem keresgélned - ezzel együtt nézelődnöd kelljen. "

Mondjuk ez egy közkeletű tévhit. Nem (ezért) rendezik át a boltokat időről időre, teljesen más okok miatt.

Legtöbbször (10-ből 9x) a sor marad ugyan az, csupán a termékeket rendezik át, mivel ahogy változnak a piaci trendek és a vásárlói szokások a boltnak alkalmazkodnia kell hozzá. Például a termékválasztékával. Pár éve a válság közepén úgy kellett az OLCSÓ termék, mint egy falat kenyér. Most elértük újra azt a szintet amikor már az átlagembernek is van igénye + pénze a minőségi(bb) termékekre. Tehát az olcsó termék kínálat szűkül, helyére bejön 10 új termék drágábban, jobb minőségben.

Aztán az üzleteket jellemzően próbálja minden nagyobb lánc szűkítani, mert már nem trendi a 20,000 nm-es boltban kóvályogni 3 órát egy bevásárlás alatt. Tehát kisebb eladóteret kell a vevőknek létrehozni, ez elkerülhetetlenül azzal jár, hogy meg kell változtatni a layoutot. Az Auchan pl. a régi "tegyük leghátra a pékséget" rendszerét felváltotta, most már csomó boltjukban a pékség a bejáratba van. Tesco is behozott pékséges polcokat közvetlen a bejárathoz, stb... Így akinek csak friss pékáru kell nem kell átcammognia az egész bolton.

2015. dec. 21. 11:10
 12/15 Koplárovics Béci ***** válasza:
55%

"10 000 Ft-nál a garancia is ok lehet, mert 9999 Ft-os termékre más szabály vonatkozik mint egy 10 000 Ft-osra. "

Nade 99 990 és 100 000 között semmi adózási szabály nincsen, csak a 9990 és 10 000 között. Szóval ez az esetek nagy részében nem indok.

2015. dec. 21. 11:39
 13/15 anonim ***** válasza:
Hát, én már annyira ráálltam, hogy ami mondjuk 4990 az 5000, hogy sokszor már a 4290-re is 5000 ugrik be.
2015. dec. 21. 11:48
 14/15 anonim ***** válasza:
55%
"Nade 99 990 és 100 000 között semmi adózási szabály nincsen, csak a 9990 és 10 000 között. Szóval ez az esetek nagy részében nem indok." - Nem is mondtam, hogy mindig ez áll a háttérben. Csak mint egy lehetőséges magyarázatot említettem. ( Egyébként nem adó, hanem garanciális szabályt írtam.)
2015. dec. 21. 18:43
 15/15 anonim válasza:
55%

De miért nevezitek trükknek? Nem hazudik a bolt, és szabad árképzés van. Persze a szabályokat be kell tartani, tehát minden árunak kötelező kiírni az árát és az egységárát is. Én pontosan tudom a 3999Ft-os termékről, hogy lényegében 4000Ft, így kalkulálok vele.

Ennek ellenére mégis nehezíti a vásárló életét, és nem is tulajdonítanék a -1Ft-nak nagy társadalmi hasznosságot, tehát teljesen megértem azokat is, akik ezt akár jogszabállyal kordában tartanák.

2015. dec. 22. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!