A Tescóban miért problámáznak a bankkártya miatt?
"A bankautomatáknál sem ellenőrzi senki a használó személyazonosságát."
Lehet, de a pénzfelvétről felvétel készül, így utólag "reklamálhatsz", ha nem te vettél fel a kártyádról, és ezt "sérelmezed".
A nevetséges pedig csak addig nevetséges, míg nem nyomod a mondandódat tele mosolygós smiley-val, megsemmisítve ezzel az eredeti jelentést.
Egyébként ne személyeskedj, nem vagyok vevő rá (közgazdászként pedig még véletlenül sem a kártyahasználat ellen kardoskodom, hiába így jön le, a te szövegértelmezési képességed alapján).
A tény pedig tény marad, az is szabálysértést követ el, aki másnak oda adja a saját kártyáját (a bankkártyaszerződés aláírásánál vállalod, hogy nem teszed), és az is, aki más kártyájával fizet. A szolgáltató pedig helyesen jár el, amikor a személyi igazolvány bemutatását kéri.
Hogy ezt csak akkor teszi, amikor ellenkező nemű fizet... hát persze, hisz nem köteles minden tranzakciónál elkérni, csak gyanú esetén illetve belső szabályozás szerint X összeg fölötti kártyahasználatnál.
Alkohol- és cigivásárlásnál se ellenőriznek mindenkit, csak azt aki túl fiatalnak látszik.
Bankautomatánál lehet. De mi a helyzet a többi esetben?
A nevetséges a hozzászólás elején volt, a smiley meg a végén, egy másik információval kapcsolatban, amit én tapasztaltam eladóként, és minden ilyen esetben el is kérdtem a személyi igazolványát a vásárlónak.
És mi az a kacsintós smiley azok után hogy valaki leemelte a fél fizetésünket 5000 forintonként? :)
Feltételezem hogy ha találsz pénzt az utcán, azt leadod a jegyzőnek, hátha jelentkezik valaki érte, hiszen ha nem így teszel, az szabálysértésnek számít :)
Azért tartom marhaságnak a Tesco ezen hozzáállását, hogy a nembe köt bele, mert ha kártyatolvaj lennék, és ismerném a pinkódot, akkor a Tesco bejáratánál lévő ATM automatából simán felvehettem vlna 100 ezer Ft-ot, és nem szarakodtam volna egy 5500 Ft-os szalámi/sajt/kenyér/paradicsom/WC-papir vásárlásával. Tehát ezzel abszolute nem védik meg Apámat, csak nehezítik a helyzetét.
Ugyanezt a vásárlást simán ki tudom fizetni az önkiszolgáló kasszánál, ahol nem nézi senki a nevet, ezentúl akkor ott fogom, tehát megint nem védték meg Apámat.
telefonálj be a bank ügyfélszolgálatára, hogy a Tesco nem enged fizetni apukád bankkártyájával, és figyeld meg a reakciüt, ugyanis
a kártya nem a tiéd, nem apukádé, hanem a bank tulajdona, és szigorúan tilos azt a kártyabirtokosnak kiadni a birtokából, ilyen esetben elvileg azonnal tiltani kellene a kártyát, természetesen a tiltás díjával beterhelve apukád számláját
ugyanis onnan, hogy apukád kiadta a birtokából a kártyát a számmal, lejárati dátummal, cvv kóddal simán le lehet vásárolni a számláról az egyenleget
többen írták a megoldást, társkártya, meghatalmazás a számla felett, de semmiképp sem az a megoldás, hogy te használod egy más kártyáját
ha visszaélés történik a kártyával, és kártyaperes eljárás indul, olyankor a kereskedő felelősségét is vizsgálják, azaz hogy megfelelő gondossággal járt-e el a vásárláskor
nyilván az nem megfelelő gondosság, ha egy nő fizet egy férfi nevén lévő kártyával, ilyenkor a kereskedőé a felelősség és ő fizeti a kárt
ezért is szoktak kérni nagy összegű vásárláskor személyit vagy külön megerősítést a banktól a kártyatulajdonos személyét illetően
nyilván nem életszerű minden vásárláskor elkérni a személyit és nem is teszik, de ha gyanú meról fel akkor megteszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!