Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A Tescóban miért problámáznak...

A Tescóban miért problámáznak a bankkártya miatt?

Figyelt kérdés
Sokszor be kell vásárolnom idős Apukámnak, és ilyenkor odaadja a bankkártyáját, hogy azzal vásároljak. Ezt mindenütt meg is tudom tenni, kivéve a Tescóban, mert ott problémáznak a pénztárnál, hogy én nő vagyok, és férfi név van a kártyán. Mi értelme van ennek? Ismerem a pin-kódot, az nem elég? Ha a férjemmel együtt megyünk a Tescóba, akkor meg nincs gond, pedig nem a férjem kártyája, hanem az Apámé. Tehát mi értelme van a kártya nemét figyelni?

2015. dec. 18. 09:20
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
46%

"A bankautomatáknál sem ellenőrzi senki a használó személyazonosságát."

Lehet, de a pénzfelvétről felvétel készül, így utólag "reklamálhatsz", ha nem te vettél fel a kártyádról, és ezt "sérelmezed".

A nevetséges pedig csak addig nevetséges, míg nem nyomod a mondandódat tele mosolygós smiley-val, megsemmisítve ezzel az eredeti jelentést.

Egyébként ne személyeskedj, nem vagyok vevő rá (közgazdászként pedig még véletlenül sem a kártyahasználat ellen kardoskodom, hiába így jön le, a te szövegértelmezési képességed alapján).

A tény pedig tény marad, az is szabálysértést követ el, aki másnak oda adja a saját kártyáját (a bankkártyaszerződés aláírásánál vállalod, hogy nem teszed), és az is, aki más kártyájával fizet. A szolgáltató pedig helyesen jár el, amikor a személyi igazolvány bemutatását kéri.

Hogy ezt csak akkor teszi, amikor ellenkező nemű fizet... hát persze, hisz nem köteles minden tranzakciónál elkérni, csak gyanú esetén illetve belső szabályozás szerint X összeg fölötti kártyahasználatnál.

Alkohol- és cigivásárlásnál se ellenőriznek mindenkit, csak azt aki túl fiatalnak látszik.

2015. dec. 18. 10:36
 12/30 anonim ***** válasza:
0%

Bankautomatánál lehet. De mi a helyzet a többi esetben?

A nevetséges a hozzászólás elején volt, a smiley meg a végén, egy másik információval kapcsolatban, amit én tapasztaltam eladóként, és minden ilyen esetben el is kérdtem a személyi igazolványát a vásárlónak.

És mi az a kacsintós smiley azok után hogy valaki leemelte a fél fizetésünket 5000 forintonként? :)

Feltételezem hogy ha találsz pénzt az utcán, azt leadod a jegyzőnek, hátha jelentkezik valaki érte, hiszen ha nem így teszel, az szabálysértésnek számít :)

2015. dec. 18. 11:10
 13/30 A kérdező kommentje:
Nehogy már én legyek a bűnös, amiért az idős, beteg Apukámnak segítek bevásárolni, és nehogy már ő legyen a bűnös, amiért odaadta a kártyáját! Persze, betegen vigyem el a bankba, hogy társkártyát igényeljünk, és fizesse két kártyának az éves díját, mikor teljesen felesleges a két kártya, bőven elég egy is!
2015. dec. 18. 11:19
 14/30 anonim ***** válasza:
18%
Pedig úgy látom hogy te vagy a bűnös, itt a társaság fele rögtön máglyahalálra ítélne, és leemelné a fizetésed felét 5000 forintonként. :)
2015. dec. 18. 11:22
 15/30 anonim ***** válasza:
55%
Ez van, jelenleg ez a szabály. Szerintem is hülyeség, de kár ezen nyafogni. Tök mindegy, hogy a beteg apukádnak vásárolsz-e, bár tudom, hogy egy ilyen sztorival áldozatnak akarod beállítani magad. (Ja, és az apa, apuka köznevek, kisbetűvel kell írni.)
2015. dec. 18. 11:35
 16/30 anonim ***** válasza:
54%
#13 a legegyszerűbb az, hogy ha Apukád bankkártyájával vásárolsz, akkor az önkiszolgáló pénztárakat használod, és nem lesz probléma, egy idő után gyorsabban is fogsz végezni mint a normál pénztárnál. :) Ha épp abban a tescoban nincs ilyen az persze szívás.
2015. dec. 18. 11:41
 17/30 A kérdező kommentje:

Azért tartom marhaságnak a Tesco ezen hozzáállását, hogy a nembe köt bele, mert ha kártyatolvaj lennék, és ismerném a pinkódot, akkor a Tesco bejáratánál lévő ATM automatából simán felvehettem vlna 100 ezer Ft-ot, és nem szarakodtam volna egy 5500 Ft-os szalámi/sajt/kenyér/paradicsom/WC-papir vásárlásával. Tehát ezzel abszolute nem védik meg Apámat, csak nehezítik a helyzetét.

Ugyanezt a vásárlást simán ki tudom fizetni az önkiszolgáló kasszánál, ahol nem nézi senki a nevet, ezentúl akkor ott fogom, tehát megint nem védték meg Apámat.

2015. dec. 18. 18:43
 18/30 A kérdező kommentje:
Amúgy meg ha legközelebb ilyen probléma adódna, onnantól kezdve nem vásárolok többet a Tescóban.
2015. dec. 18. 19:06
 19/30 anonim ***** válasza:
49%

telefonálj be a bank ügyfélszolgálatára, hogy a Tesco nem enged fizetni apukád bankkártyájával, és figyeld meg a reakciüt, ugyanis

a kártya nem a tiéd, nem apukádé, hanem a bank tulajdona, és szigorúan tilos azt a kártyabirtokosnak kiadni a birtokából, ilyen esetben elvileg azonnal tiltani kellene a kártyát, természetesen a tiltás díjával beterhelve apukád számláját

ugyanis onnan, hogy apukád kiadta a birtokából a kártyát a számmal, lejárati dátummal, cvv kóddal simán le lehet vásárolni a számláról az egyenleget

többen írták a megoldást, társkártya, meghatalmazás a számla felett, de semmiképp sem az a megoldás, hogy te használod egy más kártyáját

2015. dec. 18. 19:47
 20/30 anonim ***** válasza:
44%

ha visszaélés történik a kártyával, és kártyaperes eljárás indul, olyankor a kereskedő felelősségét is vizsgálják, azaz hogy megfelelő gondossággal járt-e el a vásárláskor

nyilván az nem megfelelő gondosság, ha egy nő fizet egy férfi nevén lévő kártyával, ilyenkor a kereskedőé a felelősség és ő fizeti a kárt

ezért is szoktak kérni nagy összegű vásárláskor személyit vagy külön megerősítést a banktól a kártyatulajdonos személyét illetően

nyilván nem életszerű minden vásárláskor elkérni a személyit és nem is teszik, de ha gyanú meról fel akkor megteszik

2015. dec. 18. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!