Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A Tescóban miért problámáznak...

A Tescóban miért problámáznak a bankkártya miatt?

Figyelt kérdés
Sokszor be kell vásárolnom idős Apukámnak, és ilyenkor odaadja a bankkártyáját, hogy azzal vásároljak. Ezt mindenütt meg is tudom tenni, kivéve a Tescóban, mert ott problémáznak a pénztárnál, hogy én nő vagyok, és férfi név van a kártyán. Mi értelme van ennek? Ismerem a pin-kódot, az nem elég? Ha a férjemmel együtt megyünk a Tescóba, akkor meg nincs gond, pedig nem a férjem kártyája, hanem az Apámé. Tehát mi értelme van a kártya nemét figyelni?

2015. dec. 18. 09:20
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
89%
Elméletileg csak a kártyatulajdonos jogosult használni a kártyát.
2015. dec. 18. 09:30
 2/30 anonim ***** válasza:
86%
Nem csak elméletileg, hanem gyakorlatilag is. Helyes eljárás szerint, rendőrt is hívhatnának rád.
2015. dec. 18. 09:37
 3/30 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem is nevetséges hogy csak akkor tűnik fel nekik hogy nem a használó a tulajdonos, ha más a nemük. Nekem egyszer még anyám hitelkártyájával is sikerült fizetnem úgy hogy nem kér kódot. Mondjuk az eladó el is képedt amikor kérte a személyit, és meg mondtam hogy szivesen odaadom, de nem az én nevem szerepel a kártyán. Erre elkezdett szörnyűlködni hogy úristen, őt kirúghatják ezért.

De mondok még jobbat. Ha rossz a chip, és háromszol próbálsz vele terminálnál fizetni, akkor a harmadik próbálkozás után nem kell bedugni az olvasóba a kártyát, hanem elég lehúzni, és pin kódot sem kér, csak alá kell írni a számlát. Na az milyen már? :)

2015. dec. 18. 09:40
 4/30 anonim ***** válasza:
85%
Ezt csak addig találjátok nevetségesnek, amíg nem a ti kártyátokat lopja el valaki, és mire a következő vásárláskor vagy a nap végén észreveszitek, már ötezresével (pinkód nélkül, paypass) leszedte a fél fizetéseteket. ;)
2015. dec. 18. 09:43
 5/30 anonim ***** válasza:
12%
#4 Látom nem vagy annyira jó szövegértelmezésben
2015. dec. 18. 09:47
 6/30 anonim ***** válasza:
60%
Ez újdonság lenne. Inkább attól tartok, te nem érted, mit írtam arról, hogy csak addig poén, hogy nem tartják be a szabályokat, míg te fizetsz más (szándékosan vagy nem szándékosan átadott) kártyájával.
2015. dec. 18. 10:08
 7/30 anonim ***** válasza:
93%
Velem ezért már a Spar-ban is problémáztak. De beláttam igazuk van, azóta csináltattam magamnak külön.
2015. dec. 18. 10:10
 8/30 anonim ***** válasza:
81%
Teljesen jogos az eljárása a Tesconak! Igényeljetek egy társ kártyát ugyan ahoz a számlához a te neveddel!
2015. dec. 18. 10:10
 9/30 anonim ***** válasza:
39%

#6 nevetségest korántsem a viccesre szokták mondani.

Édesanyám adta nekem oda a kártyát, pin kóddal együtt, a pénztárnál szembesültem azzal hogy még pin kódot sem kérnek. De nem is azt tartom gáznak hogy pin kódnál nem kérik el a személyit, hanem azt hogy soha nem kérik el, csak és kizárólag akkor, ha más a neme a személynek, de azonos neműek meg ezerrel vásárolhatnak bizonyos körülmények között akár pin kód nélkül is. Ha viccet akarnék ebből csinálni, inkább azt mondanám hogy ez hátrányos nem megkülönböztetés. :)

2015. dec. 18. 10:15
 10/30 anonim ***** válasza:
37%

#6 Ráadásul a hozzászólásod teljesen indokolatlan volt, mert nem tudom hogy kinek lenne joga felrónia a pénztárosnak, hogy egy Paypassos fizetésnél nem ellenőrizte a vevő személyazonosságát.

Mint ahogy az Tesco-s önkiszólgáló pénztárnál sem ellenőrzi senki a használó személyazonosságát.

A bankautomatáknál sem ellenőrzi senki a használó személyazonosságát.

Ha nem tetszik a rendszer, ne használj bankkártyát, fizess mindent készpénzzel, és akkor nyugodtan okoskodhatsz itt, de akkor már senkit sem fog érdekelni.

2015. dec. 18. 10:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!