A Tescóban miért problámáznak a bankkártya miatt?
Szerintem is nevetséges hogy csak akkor tűnik fel nekik hogy nem a használó a tulajdonos, ha más a nemük. Nekem egyszer még anyám hitelkártyájával is sikerült fizetnem úgy hogy nem kér kódot. Mondjuk az eladó el is képedt amikor kérte a személyit, és meg mondtam hogy szivesen odaadom, de nem az én nevem szerepel a kártyán. Erre elkezdett szörnyűlködni hogy úristen, őt kirúghatják ezért.
De mondok még jobbat. Ha rossz a chip, és háromszol próbálsz vele terminálnál fizetni, akkor a harmadik próbálkozás után nem kell bedugni az olvasóba a kártyát, hanem elég lehúzni, és pin kódot sem kér, csak alá kell írni a számlát. Na az milyen már? :)
#6 nevetségest korántsem a viccesre szokták mondani.
Édesanyám adta nekem oda a kártyát, pin kóddal együtt, a pénztárnál szembesültem azzal hogy még pin kódot sem kérnek. De nem is azt tartom gáznak hogy pin kódnál nem kérik el a személyit, hanem azt hogy soha nem kérik el, csak és kizárólag akkor, ha más a neme a személynek, de azonos neműek meg ezerrel vásárolhatnak bizonyos körülmények között akár pin kód nélkül is. Ha viccet akarnék ebből csinálni, inkább azt mondanám hogy ez hátrányos nem megkülönböztetés. :)
#6 Ráadásul a hozzászólásod teljesen indokolatlan volt, mert nem tudom hogy kinek lenne joga felrónia a pénztárosnak, hogy egy Paypassos fizetésnél nem ellenőrizte a vevő személyazonosságát.
Mint ahogy az Tesco-s önkiszólgáló pénztárnál sem ellenőrzi senki a használó személyazonosságát.
A bankautomatáknál sem ellenőrzi senki a használó személyazonosságát.
Ha nem tetszik a rendszer, ne használj bankkártyát, fizess mindent készpénzzel, és akkor nyugodtan okoskodhatsz itt, de akkor már senkit sem fog érdekelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!