Miért engedik, hogy a nyugdíjasok elvegyék mástól a munkát? L/21
Figyelt kérdés
Van egy munkatársam aki már ősszel nyugdíjba mehetett volna, de maradt mert akkor csak 80 ezret kapna a 120 helyett. Nem lehet ez ellen tenni valamit? Annyira dühítő, hogy mástól veszik el a munkát. Nekem is fél év volt mire találtam munkát.2015. dec. 17. 15:14
11/16 anonim válasza:
#9: Ha autóbalesetet szenvedsz és közli a biztosító, hogy "Ja, bocs, nincs biztosítás. Mindent, amit az elmúlt 30 évben befizettetek, elloptunk.", akkor remélem ugyanezzel a hozzáállással fogod kezelni a helyzetet és nem fogod a pénzedet követelni.
Mert az előző kijelentésed alapján kb. ezt várod el a nyugdíjasoktól.
És mielőtt bevádolnál, nem vagyok nyugdjas, van addig még legalább 40 évem.
12/16 anonim válasza:
11-es: feloszto kirovo rendszer van.
Nem, a magán biztosító nem így működik. Ne hasonlítsd.
Nyiss magánnyugdíjbiztosítást és akkor követelheted a pénzt. De az állami nem így működik. Ott a jelenlegi befizetes a jelenlegi nyugdíjasoknak megy.
40 év múlva ne számíts nyugdíjra, max annyira amivel nem halsz éhen.
13/16 Nagy_Gábor válasza:
Most nem fejteném ki a véleményem, a hozzászólásokat sem olvastam, céges oldalról viszont megvan a logika. Természetesen egyetértek a kérdezővel...
14/16 Dudok Andrásné válasza:
Azért dolgozok mert41év szolgàlati idő után 57.075.ft.lett a.nyugdijam.Ebből kellene megélnem,holott egész életembe nehéz fizikai munkam volt.Amiből ezt kiszámoltak abból ugye nem lehetett félretenni,mert 4gyerekem neveltem egyedül,iskola, jogsik,kollégium stb.Most is rengeteg munkahely van csak ugye nem szivesen dolgoznak a mai fiatalok 2 műszakba 75-80ezerért.!!!!!A gyerekeim igen!!Mert.muszály
15/16 homo ludensz válasza:
Non stop dolgoztunk egy elárusító pavilonban a nejemmel a cégnek. Mikor átutalták a pénzt a folyószámlára elküldték az elszámolási papírokat is a hónap végén. Mivel hétfőtől hétfőig dolgoztunk vasárnap is délig a 43% levonásba estünk.Gondolom vállalkozóként nem fizettünk volna önként majd a felét adóba miegymásba. Az utolsó 19 évünk így telt el. Sok sétálgató ember szabad szombatozott meg vasárnap vendégségbe ment. Most viszont mi szerényen megélünk s a többség kesereg.
16/16 Nagy_Gábor válasza:
Kedves utolsó előtti! Egyrészt, aki egész életében nehéz fizikai munkát végzett nem hinném hogy nyugdíj után még bír dolgozni. Azt pedig h a fiatalok nem szeretnek dolgozni ne akarja megmagyarázni. Nem kéne általánosítani. Fiatal vagyok, 24 éves. A jogsimat abból fizettem amit diákként, suli mellett megkerestem, nem tehettem meg h anyuci, apuci fizesse. 17 éves korom óta dolgozok. Dolgoztam gyárban is négy műszakban. Volt hogy 50 órát voltam huzamban talpon melyből 40 munkával töltöttem. Jelenleg heti 6 éjszakát dolgozok egy pékségben ládázóként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!