Magyarországon a nyugdíjasok jövedelme gyakorlatilag meghaladja a dolgozók jövedelmét. Adatok lent. Egész Európában itt vannak a bérekhez képest a legmagasabb nyugdíjak?!
Kérdem én ezek után : Hogyhogy ingyenes nekik a tömegközlekedés mikor ilyesmi még a nyugati jóléti államokban sincs (pl Ausztriában 38 %os kedvezménnyel utazhat jelenleg egy nyugdíjas)
Hogy lehet az hogy a sima dolgozó bére a létminimumot se éri el, de a nyugdíjasok medián jövedelme meghaladja a dolgozók medián jövedelmét?
Felháborítónak tartom hogy ez az ország nem a fiataljait támogatja, akik értelemszerűen a jövő nemzedéke, hanem a kútba dobálja a pénzt és a nyugdíjasokat tekintek első számú rétegnek.
"Aki minimálbért keres, az vessen magára"
Szóval téged nem érdekel hogyan él a takarító aki takarítja utánad a szemetet? Vagy a mosogató aki mossa a nyugdíjas tányérkáját az étteremben? EZ komoly?
"Szóval téged nem érdekel hogyan él a takarító aki takarítja utánad a szemetet? Vagy a mosogató aki mossa a nyugdíjas tányérkáját az étteremben? "
Voltam mosogató 3,5 évig. Tudom, hogy kemény meló. De nem akartam egész életemben azt csinálni, ezért tanultam, tepertem, hogy más életem legyen. Nem a nyugdíjasokat, az épp aktuális kormányt, vagy egyebeket kezdtem el szidni, hanem tettem azért, hogy ne minimálbért kelljen keresnem. Mindenki előtt adott a lehetőség, csak kihasználni nem sok ember képes. Sokkal könnyebb mást hibáztatni azért, mert a saját életed valamiért sikertelen.
Nem értem a problémádat.
Megtehetjük, telik rá bőven. Dübörög a gazdaság. Egész Ojropa a magyar vircsaftszvundert csodálja.
Egyrészt a mediánt nézni ez esetben félrevezető, főleg úgy, hogy nem ismerjük a módszertant.
Másrész szégyelje magát az, aki sajnálja a nyugdíjasoktól a nyugdíjat!
"főleg úgy, hogy nem ismerjük a módszertant"
Sosem késő tanulni: [link]
Nem sajnáljuk a nyögdíjat, de a pénz - a közhiedelemmel ellentétben - nem a pénzfán terem. Azt a nyögdíjat a gazdaságnak kell kinyögnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!