Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Igaz lehet? Létezik ilyen...

Bucibabuci kérdése:

Igaz lehet? Létezik ilyen hogy valaki segíteni akar és még ő keres meg minket ilyen szándékkal

Figyelt kérdés

Szombat este felhívott egy nő, hogy xy ajánlott minket, hogy nekünk tudna segíteni, vissza nem térítendő támogatást ígért, amelyből házat tudnánk venni, és ez az ismerős mondta neki, hogy nekünk szükségünk lenne rá, mert nincs munkahelyünk stb...

Ezt az ismerőst csak látásból ismerem, éppen köszönünk egymásnak, mostanában nem is találkoztunk, nem tudom tőle megkérdezni mi lehet ez az üzletféle.

Holnap jön a nő a részleteket elmondani, mert telefonban nem akart mondani semmit.Létezik ilyen hogy valaki segíteni akar és még ő keres meg minket ilyen szándékkal?

2010. márc. 23. 14:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
A tündérmesékben létezik ilyesmi... Szerintem legyél nagyon óvatos.
2010. márc. 23. 14:57
 2/13 A kérdező kommentje:

én is csak mesében hallottam ilyet.akárhol nézem a neten, sehol sem találok ilyen támogatásfélét, ezért félek egy kicsit, de csak meghallgatom, sosem lehet tudni, de félek valami nem lesz rendben.

amúgy az iwiwen megnéztem az adatlapját, a mit csinál mikor dolgozik kérdéshez azt írta, embereken segít.

majd meglátjuk holnap.

2010. márc. 23. 15:01
 3/13 anonim ***** válasza:
Nekem ez átverésnek hangzik és ezért nem mondott semmi többet a telefonban. Azt hiszi, hogy majd élőben meggyőz. Ez egy telemarketinges volt valószínűleg. A Fundam.ntánál vannak kedvezményes ajánlatok, de olyan nincs, hogy az egész összeg vissza nem térítendő. Ált. csak 1 része nem visszatérítendő. Ha egyikőtöknek sincs munkahelye, ne vegyetek fel semmilyen hitelt, mert nem fogjátok tudni visszafizetni! Hitelből hitelt nem lehet finanszírozni főleg olyan háttérrel, hogy egyikőtöknek sincs munkahelye.
2010. márc. 23. 15:09
 4/13 A kérdező kommentje:

nem hitel,támogatás

úgy látom nemcsak nekem hihetetlen, holnap kiderül

2010. márc. 23. 15:14
 5/13 anonim ***** válasza:
Persze, hogy nem hitel, hisz nem így adta neked elő. Azt szokták mondani, hogy nem kell visszafizetni, csak azt nem teszik hozzá, hogy ez csak egy részre vonatkozik, a többi meg hitel. Ezért ne fűzz hozzá nagy reményeket, mert ha ez egy magánszemély, most azt mondhatja, hogy ad kp-ban x ezer Ft-ot, aztán meg visszakéri a 10-szeresét...mindenképpen legyen rendes szerződés róla. Semmilyen pénzt ne fogadj el enélkül.
2010. márc. 23. 15:19
 6/13 A kérdező kommentje:
ha nem legális, akkor persze nem megyek bele, utánna meg elvegyék a házat. Van hol laknunk, igaz szűkösen, de semmi hülyeséget nem írok alá, annyira nem vészes a helyzet, anyósoméknál lakunk külön bejárattal szoba konyha fürdő előszoba, igaz 2 gyerek van, de nem kell albérletet, sőt még rezsit sem fizetnünk, így apránként gyűjtögetünk, hogy mire vissza tudok menni dolgozni ( 2 év)legyen egy kis letevő pénzünk
2010. márc. 23. 15:25
 7/13 anonim ***** válasza:

Ez a Fundamenta, vagy valamelyik ikertestvére OTP Lakástakarékpénztár, Erste- lakáskassza

Mind ugyanaz, nem átverés, lakáscélú megtakarítás, amit az állam ösztönöz, az éves megtakarításod max. 40%-ával, de van egy felső limit forintösszeg

2010. márc. 23. 16:24
 8/13 A kérdező kommentje:
Ma találkoztam azzal az "ismerőssel" aki elvileg megadta a nevem és a telszámot, ő még csak nem is ismer ilyen nevű embert, és nem is hallott róla.
2010. márc. 23. 20:34
 9/13 A kérdező kommentje:
ha pl fundamenta, akkor miért hivatkozik emberekre, miért nem mondja meg, lehet be sem engedem, ha már a telefonban hazudik...
2010. márc. 23. 20:39
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

A második és harmadik hsz-t én írtam. Anyukámat is felhívták telefonon, mint téged a Fundamentától és mondták, hogy mennyire kedvező ez az ajánlat, ingyen pénz. Anyukám tudta, hogy ennek csak egy része az, amit ugye nem kell visszafizetni, a többit igenis vissza kell. Az a telemarketinges meg úgy tett neki, hogy biztos, hogy nagyon gazdag, ha ezt az ajánlatot meg sem fontolja és lehordta mindennek. Hogy jön az ilyen ahhoz, hogy másnak a zsebébe turkáljon? Meg ha valaki nem akar ezzel élni, mert épp nem akar új házat, akkor egyből mindennek el kell mondani? Először kedvesek, behízelgik magukat, aztán meg kiderül, hogy csúsztatás van abban, amit mondanak, aztán persze, hogy kell fizetned. Ingyen ki adna pénzt csak úgy? Ha ez egy kormány program része lenne, akkor megmondanák telefonon, hogy x támogatásra vagy jogosult, nem titkolódznának illetve úgysem hívnának fel.

A leggerinctelenebb állatfaj a telemarketinges, ne állj le velük, mert erre vannak tréningezve és könnyen rá tudnak beszélni dologra, mivel nagyon ügyesen csúsznak át a rossz részletek felett. Na de majd meglátod, hogy ki ez a személy, csak ne dőlj be neki. Majd írd meg, hogy mi volt. Kíváncsi vagyok.

2010. márc. 23. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!