Mi van olyankor, ha jogerősen elítélt nem fizet?
Van egy személy - nevezzük Kálmánnak, aki kicsalt tőlem több, mint 100E. Ft-ot, megtalálták, lekapcsolták, számláját lefoglalták. Tegyük fel, hogy nem tudja visszafizetni az okozott kárt. Kérdésem az, hogy mit tesznek vele, vagy látom-e viszont valaha a pénzem?
5.000 Ft-jával leüli, vagy leközmunkázza?
Tehát végrehajtási eljárást kell indítanom a jogerőre emelkedéstől számított 30 napon belül?
Nov. 19.-én emelkedett jogerőre, Dec. 08.-án tették fel, 10.-én kaptam kézhez a levelet. Szóval jövőhéten nem indítatok eljárást akkor elévül az ügy?
Valóban így működne?
"megállapított polgári jogi igény teljesítésére adott határídő lejártától számított 30 napon belül"
Nem ez a mondat él inkább? Kicsit durvának tartom azt a 30 napot jogerőre emelkedéstől számítva. Bár nem csodálkoznék ha így működne ebben az országban.
Jogos utolsó!
15 nap jogerőtől, ami idő alatt az elítéltnek kell fizetnie és akkor valóban onnan 30 nap!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!