Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ilyenkor mi a legjobb szerinte...

Ilyenkor mi a legjobb szerintetek? Tudnátok segíteni? Öröklés ügy!

Figyelt kérdés

A párommal most készülünk az esküvőnkre, de az édesapukája nem rég halt meg. Sajnos örökölt 2 millió Ft tartozást.

Félek h ez a házasság miatt rám is átszállhat illetve a születendő gyermekünkre. Vagy nem?

Ha lemond a párom a tartozásról akkor ház felét az állam kapja meg. Ilyenkor mit jelent ez, hogy az állam a fél ház tulaja? Ne lehet eladni?

A párom és az anyukája nem voltak házasok és élettársak sem, így mindet tartozást a párom "örököl". A ház értéke 2.500.000 Ft. Szerintetek mit csináljunk?

2015. dec. 9. 15:01
 1/3 anonim ***** válasza:
Mivel a ház értéke alig több, mint a tartozás, ezért én visszautasítanám az örökséget, az a legegyszerűbb. Ha elfogadnám, és nekem kellene kezelni, azzal a végén tuti nagyobb mínuszban lennék.
2015. dec. 9. 15:32
 2/3 A kérdező kommentje:

Csak akkor meg ház ne lesz és akkor talán a kilakoltatás is szóba jöhet?!?!?

A másik dolog viszont az, h a párom nem szólt arról a közjegyzőnek h van egy féltestvére... így a tartozásból ő is kapna nem? Azzal indokolja, hogy nem akar neki rosszat, hogy neki kelljen fizetni, mivel szegény és sok gyereke van illetve nem tartja vele a kapcsolatot. Bár ez nem kifogás szerintem ilyen helyzetben... :S meg akkor a fele ház az övé is lenne... és ez em akarja

2015. dec. 9. 15:40
 3/3 anonim ***** válasza:

Benne laktok a házban, amit örökölt?... Először is szóljon, hogy "elfelejtette" említeni a féltestvérét, ebből később is baja lehetne egyébként.

Másrészt pedig utána kellene nézni, hogy van-e valamilyen illetékfizetési kötelezettsége ha lakást örököl (egyenesági leszármazottként öröklési illetéket nem kell fizetnie, de lehet, hogy másfajta illeték van, ennek utána kellene nézni), lehet, hogy a tartozás + illeték annyi lenne, mint a lakás értéke. És mivel a fele lakás eleve nem őt, hanem a féltestvéréét illeti, én egyet értek az elsővel és inkább visszautasítanám az örökséget és keresnék magamnak egy akkora lakást, amit ki tudok fizetni.

2015. dec. 9. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!