Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kifizetik nekem a 30 nap...

Joker91 kérdése:

Kifizetik nekem a 30 nap felmondási időt, vagy egy részét?

Figyelt kérdés
Közös megegyezés alapján történt a "felmondás" , de a papíron az állt hogy le kell dolgoznom a 30 napot. De másnap felhívtak hogy mégse kell. Akkor most nekem az a 30 nap ki lesz fizetve (vagy egy bizonyos része), vagy az csak akkor jár ha a munkáltató mond fel?
2015. dec. 2. 21:32
 1/4 anonim ***** válasza:
53%
teljes felmondási időt fizetniük kell
2015. dec. 2. 22:07
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, hogy eltekintenek a 30 naptól, vagy erre az időre felmentenek a munkavégzés alól. Pontosan mit mondtak?

Mert első esetben nincs mit fizetni, megszűnik a felmondáskor a jogviszony...

2015. dec. 3. 06:29
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha a papíron az áll, hogy még 30 napig ott dolgozol, akkor azon nem tudnak egyoldalúan változtatni. Természetesen a munkavégzés alól felmenthet, ez a munkáltató joga, de fizetnie mindenképp kell.
2015. dec. 3. 08:33
 4/4 anonim ***** válasza:

Egyetértek.

Közös megegyezés alapján van 30 nap felmondási időd, amelyet alapból le kell dolgoznod. Ha erre nem tart igényt a munkáltató, akkor maximum felment a munkavégzés alól, de arra az időre is kell díjazást fizetnie. Itt már nincs olyan, hogy "bocs, még sincs felmondási idő".

Megkérdezném: Miért volt szükség közös megegyezésre, ha egyébként is kikötött a cég felmondási időt? Nem akart végkielégítést fizetni? Átvert, Te pedig elhitted?

2015. dec. 7. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!