Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha most van 500ezer forintom,...

Ha most van 500ezer forintom, érdemes lenne venni belőle gépkocsinyeremény betétkönyvet, mert olyan kicsi a kamat barmi másban?

Figyelt kérdés

Pl állampapìr is 2-3 %...

Ha most nem kell a pènz pár èvig ès vennèk 10 db 50 ezres betètkönyvet, hátha, nagyon hülyesèg?

2015. nov. 29. 14:28
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Hát a nyereménynél nem te döntöd el, milyen autót nyersz, és nem is biztos hogy nyersz egyáltalán. Nekem elég gagyinak tűnik.

Nem nagyon van manapság jó befektetés, mind alacsony kamatot ad. Ez van, most ilyen a világgazdaság.

2015. nov. 29. 14:33
 2/8 A kérdező kommentje:
De bármikor visszaválthatom, ès lehet kèrni az autó árát is.
2015. nov. 29. 14:36
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

#1llna a pénz.

Éppen azért mert 0% körüli a betéti kamat, miért ne kísérthetné a szerencséjét, a tőkét így is úgyis visszakapja, jobb mintha a dunnában állna a pénze.

Az autót meg eladhatja, megtarthatja, azt csinál vele amit akar, mindegy milyen(szerény) márka.

2015. nov. 29. 14:38
 4/8 anonim ***** válasza:
43%

Most hallottam először erről a lehetőségről.

Első olvasásra nem tűnik rossznak. Bár fentartásokkal kezelném.

"ha nem kíván több sorsoláson részt venni betétkönyvét visszaválthatja, a befektetett pénzéhez egyösszegben hozzájuthat."

Ez nem írja pontosan szó szerint, hogy nem vonnak le valami kezelési költséget! :) Lehet amikor elkezded van valami apró betűs dolog, hogy ha megszüntetés, valami díjjal jár. (Szerintem 100%)

Bár ha nem nagy összegű ez a díj, simán megéri.

A havi sorsolás ha egyszer is bejön, akkor király.

Ha egyszer sem, akkor szimplán "értéktelenedik" a pénzed, és majd bukod a végén azt a díjat ha van.

Végülis megpróbálhatod ha nincs hatalmas kezelési költség. Ha rád néz fortuna, jól is járhatsz. :D

Vicces, hogy ilyen lutri dolgok 2015-ben simán felérnek a fix lekötésekkel. :D

2015. nov. 29. 14:57
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nincs semmilyen díja, még tranzakciós illeték sem terheli, mert betétkönyv, és az ilyen betétekre nem terjed ki a törvény hatálya, ahogy a takarekszövetkezeteknél lévő takarékbetetkönyvekre, takarékszelvényekre, takaréklevelekre sem. Amíg ilyen alacsony a betéti kamat, szerintem nem hülyeség ebben tartani. Díja nincs, míg a legtöbb megtakarítási formának van, az erste is pl brutális áremelest hajt végre decembertől a befektetési számláikon, valószínűleg követni fogja őket a többi szolgáltató is. Nekünk is van pár nyereménybetetkönyvünk, jó móka minden hónapban várni, hátha nyerünk. A legjobb barátnőmék pl akkor nyertek, amikor a.házukat újították fel, és nem volt már.pénzük a beszakadt tetőt lecserélni. Mi is most újítunk fel, és nekünk is veszesen fogy a pénzünk, nagyon reménykedünk. De ha nem sorsolják ki januárban sem, akkor vissza kell váltanunk őket, hogy legyen pénzünk kifizetni az új ablakokat.
2015. nov. 29. 15:28
 6/8 A kérdező kommentje:
Nincs semmi dìja, ha visszaváltom sem, ezèrt gondoltam erre a megoldásra. Bár már van nèhány darabom egy ève, ès mèg nem nyertem velük...
2015. nov. 29. 15:59
 7/8 anonim ***** válasza:

Állampapír 5 évre az infláció feletti 3%, tehát most olyan 6% lenne.

Enélkül csak csak az infláció (~3%) miatt (mai reálértéken) 5 év alatt kb. 430 ezred marad, mínusz az visszaváltási költség.

2015. nov. 29. 16:30
 8/8 A kérdező kommentje:
Van visszaváltási költsèg?
2015. nov. 29. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!