A tőzsdén csináltam 2 év alatt 850 ezer forintból 1,3 milliót. Ez jónak számít?
2013. tavaszán vettem 100 ezer forintért USA-beli részvényeket. Ezek most 250 ezer forintot érnek.
2013. őszén vettem 750 ezer forintért magyar részvényeket. Ezek most 1 millió 40 ezer forintot érnek.
Belevéve a kereskedési költségeket, devizaárfolyam változásokat, kamatadót is.
21/F
Mihez képes jó?
Az ebből való megélhetésre kevés és bizonytalan, ha csak játszadoztál, akkor örülj, hogy pluszban jöttél ki.
Nem megélni akarok belőle. Ahhoz kellene vagy 100 millió.
De arra, hogy kiegészítsem a fizetésem, vagyonosabb legyek mint enélkül lennék. Kb ezekre kell. Hogy általában több pénzem legyen, mint tőzsdézés nélkül lenne.
És a másik, hogy azt kérdeztem ez a hozam 2 év alatt milyennek számít? Tudom nem tőzsdézek rég óta, de mégis. Tényleg csak ötleteket és tanácsokat kér tőletek egy kezdő, hozzáértőktől.
Olvastam a daytrade-ről és a tartós befektetésekről, az érték alapúról. Nekem az utóbbi jött be, úgyhogy elég keveset foglalkoztam vele.
Mióta megvettem őket, azóta havi szinten is csak kb. néhány órát foglalkoztam a részvényekkel. Szóval nem napi szinten adtam-vettem. Csak megnéztem hogy állnak a cégek (5-6), megnéztem a negyedéves jelentéseket aztán ha rendben volt tartottam, ha baj volt eladtam. (2 év alatt 2 cég részvényeit adtam el.)
Cirka évi 24%-os kamatot értél el, ez önmagában nem rossz.
Nyilván nagy a kockázat is, illetve adott esetben nagyon nehéz kiszállni belőle (súlyos bukónál), ezt nem érdemes elfelejteni.
Aki ezt a két hátrányát észben tartja, számol vele, annak jó lehet. Annyi pénzzel érdemes lehet, aminek az (akár végleges) hiánya nem tesz tönkre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!