Ausztria, felmondási idő?
Sziasztok! Nem tudom jó kategóriába írok-e, de remélem valaki tud segíteni.
Ausztriában dolgozom több mint egy éve au-pair-ként (ottlakós bébiszitter), teljesen hivatalosan bejelentettként, viszont most felmondani készülök. Amikor idejöttem kaptam munkaszerződést, viszont egy két hónappal később megváltozott a helyzet, csökkent a munkaórám így a fizetésem is, viszont erről a megváltozott helyzetről már új szerződést nem kaptam. Mint már említettem szeretnék felmondani, viszont nem tudom, hogy jelen helyzetben mennyi lenne a felmondási idő?? Az első szerződésemben 6 hét szerepelt, de mivel csökkent a fizum is meg a munkaórám is most, gondolom a felmondási idő is...vagy...? A szülőket nyilván nem kérdezném meg. Köszönöm előre is annak aki segít.
Nem vagyok az osztrák munkajog szakértője, de ott sem úgy működnek a dolgok, hogy fű alatt megváltoznak a feltételek. A bércsökkentés, stb. nem egyoldalú dolog, közös megegyezéssel ezeket módosítani.
Azt nem tartom valószínűnek, hogy csökkenne a felmondási idő ilyen esetben (miért lenne a bér meg az óraszám függvénye?), de ha papír sincs róla, akkor nem tök mindegy? Úgyis azt kell ledolgozni, ami le van írva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!