Milyen termékkézbesítési módot válasszak, ha egy árut szeretnék eladni?
Apróhirdetésre raktam fel egy árut (kb. 1,5 kg) 8 ezer forint értékben. Ha egy potenciális vevő a személyes átvétel helyett a postázást választja, hogyan küldjem el? (postai utánvét? előre utalás? stb.) Érdekelne,hogy az egyes esetekben mennyit kellene külön nekem,és a vevőnek fizetnie,illetve,hogy melyik lenne a legköltséghatékonyabb megoldás (számomra).
Még nincs tapasztalatom e téren, ezért örülnék ha egy kicsit részletes választ adnátok. Köszönöm!!
Postai utánvét: ha a vevő meggondolja magát - ami gyakran előfordul az apróhirdetési oldalakon - és nem veszi át, akkor bukod a postaköltséget, ami kb. 1500 ft. Ugyanis a postaköltséget ilyenkor Neked, a feladásnál kell fizetni.
Szóval az utánvét sem a vevőnek (drágább utánvéttel), sem az eladónak nem jó.
Nem csak a termék súlyától, de a méretétől is függ a postai költség.
Részletesebben a posta.hu oldalon tudsz tájékozódni.
Apróhirdetéses oldalon nem tudom, mennyire fog előre utalni a vevő egy vadidegennek...
Az a helyzet, hogy ilyenkor a személyes átvétel a legjobb.
(személyes magánvélemény: én inkább a Vaterán adok el, ahol ugyan fizetni kell egy keveset, de ott a vevő az értékeléseimből látja hogy milyen eladó vagyok )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!