Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tudnátok olyan befektetést...

Tudnátok olyan befektetést vagy bármit mondani ami a pénz romlását követni tudja? Aminek az értéke az évek során nem csökken hanem inkább növekszik?

Figyelt kérdés
legelső körben az aranyra gondoltam de most h utána olvastam csökken az értéke amit azért is tartok furcsának mert a mostani pénzek jó része amit kibocsájtanak fedezetlen ergó az arany értékének növekednie kellene mégis csökken... szóval ha aranyat, nem akkor mit?

2015. nov. 22. 15:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

"azért is tartok furcsának mert a mostani pénzek jó része amit kibocsájtanak fedezetlen"

fedezetlen a fenet...

2015. nov. 22. 15:52
 2/11 anonim ***** válasza:

Nem létezik olyan értéktárgy, aminek garantáltan nem csökken az értéke.

A magyar lakosság például a világháború óta élt abban a hitben, hogy az ingatlan ilyen, annak nem csökken az értéke (ez a magyar piacra különböző okok miatt érvényes is volt), aztán 2008-ban megtanulták az emberek, hogy bizony az ingatlan is heteken belül eshet akár egy laza 30%-ot.

A legtöbb tuti biztosnak kikiáltott, sosem csökkenő befektetésre igaz ez, hogy legfeljebb túl régen volt az utolsó korrekció, és ezért nem emlékeznek rá az emberek, de a jövőre nézve ez bármikor bekövetkezhet.

Az arany ára is azért csökken, mert a válságban menekülő útnak használták az emberek, ez felfelé hajtotta az árát, most meg, hogy elmúlt a félelem, nagy az eladói nyomás.

Ha biztosra akarsz menni, akkor egyébként egy diverzifikált portfóliót kell felépítened, legyen benne több különböző befektetés, akkor számíthatsz arra, hogy egyszerre talán nem csődöl minden be, és ha mégis, akkor lesznek olyan elemek (pl az arany), amik pont akkor fognak jó hozamot biztosítani amikor a többi éppen esik.

2015. nov. 22. 16:08
 3/11 A kérdező kommentje:

"fedezetlen a fenet..."

[link]

2015. nov. 22. 16:19
 4/11 A kérdező kommentje:
igen értem én kedves utolsó pont ez érdekelne... nem tudnál esetleg néhány példát erre mondani? milyen dolgok lehetnek ilyenek? mert nyilván én is házra gondoltam + az aranyra ezen túl van még esetleg valami?
2015. nov. 22. 16:21
 5/11 anonim ***** válasza:
minden penznem mogott az azt kibocsato allam gazdasaga a fedezet. Aki leirja hogy a mai penzek fedezetlenek az hulyeseget beszel.
2015. nov. 22. 16:31
 6/11 anonim ***** válasza:

erre nem lehet ilyen egyértelmű feleletet adni.

Egyrészt, tudni kellene, hogy mekkora összeget akarsz befektetni.

Másrészt, a befektetések hozama, és a kockázata fordított arányban áll, tehát ha csak és kizárólag az infláció kivédése a célod, és az, hogy a vagyonod semmiképpen ne csökkenjen, az egy ultra konzervatív portóliót fog eredményezni, ami beton biztos, de semmi hozama nem lesz.

Szerintem keress egy befektetési tanácsadó céget (és ne csak valami mezítlábas "pénzügyi tanácsadót", aki 2 hete hagyta ott a műkörmös szakmát, így már brókernek hiszi magát), ők fognak tudni ajánlani neked olyan portfóliót ami megfelel pontosan az igényeidnek. De ne gondold, hogy egy ilyet ingyen meg fogsz úszni, a gyk-s kérdésekből mazsolázva.

Ha mindenképpen magad akarod összerakni (amihez vélhetően nincs meg a tudásod, akkor befektetési célú arany (tehát semmiképpen nem ékszer), állampapírok (nem feltétlenül csak magyar), különböző devizák, ingatlan, és esetleg kis részben stabil vállalat kötvények/részvények irányába keresgélhetsz.

2015. nov. 22. 16:36
 7/11 A kérdező kommentje:
pár százezerről lenne szó... olyan max félmillióig és azért szeretném h az értéke megmaradjon mert nem találtam eddig értéknövelő befektetést ami később értékesebb lesz én csak annyit szeretnék h a pénzemnek megmaradjon az értéke
2015. nov. 22. 16:51
 8/11 anonim ***** válasza:
Tartsd olyan valutában, aminek nem csökken annyit az értéke.
2015. nov. 22. 19:56
 9/11 anonim ***** válasza:
pár százezer/fél millió még gyakorlatilag semmi befektetéshez. Ennyi pénzből vegyél mezei államkötvényt, esetleg egy részét váltsd át EUR-ba vagy $-ba. Teljesen feleslegesen túlpörgöd, ezzel még sokat nem tudsz kezdeni
2015. nov. 22. 20:01
 10/11 anonim ***** válasza:
Én kínai jüanban tartom a pénzem egy részét.
2015. nov. 23. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!