Szerintetek mit, és hogyan csináljak? Ha tudnátok bármilyen tanácsot adni ami segít ebben, azt megköszönném! Többi lent.
3-an lakunk albérletben. (szülők + én). Sajnos múlt hónapban mindkét szülő munka nélküli lett. Most még ki tudtuk fizetni a havi lakbért, de a következőt már nem fogjuk tudni, ha nem találnak maguknak valamit sürgősen! Nagyon sokat veszekednek, valószínű mindenki megy amerre lát, mert nem gondolkoznak ésszerűen csak az elkeseredés és az indulat hajtja őket.
Dec. elsején leszek 17 és egyedül fogok maradni, mert nem vagyok hajlandó elmenni 300km-rel arrébb anyuval. (ott is meg kellene élni valamiből, és ha nem találna 1 nap alatt munkát magának, akkor ugyan ezt csinálná..) Ott kellene hagynom a sulit is., szakma nélkül sehol sem dolgozhatnék mert nem vennének fel úgy sehova, ráadásul 18 sem vagyok hogy hosszútávon dolgozhassak normál fizetésért, de ezt nem érti meg. Máshol újból kezdeni biztos nem fogom a sulit mert akkor veszítenék mindent és újra 9-el kellene kezdenem, ebből nem kérek!!
A lényeg az hogy koleszban fogok lenni, hétvégén meg meghúzom magam valahol. Délután pedig valami diákmunkát kellene vállalnom, csak nembiztos hogy van ilyen hogy a sulihoz igazítják.. Ennek még nem néztem utána.. Segítenétek egy picit a diákmunkával kapcsolatban? :)
Előre is köszi! (Kecskemét, 16/L)
Nyárra ezt is érdemes lehet megpróbálni:
Illetve megpróbálhatsz különböző üzletekben is érdeklődni (Tesco, Auchan, Lidl stb.). Itt Szegeden mindig vannak a Lidl-ben diákok, és keresik is őket, részmunkaidőt is vállalhatsz. Vagy a szakmádhoz kapcsolódó munkát is kereshetsz, gyakorlattal sokkal előrébb leszel, mint az osztálytársaid.
Az biztos, hogy éjszakai műszakban nem dolgozhatsz, nem lépheted túl a napi 8 - heti 40 órát -, tehát túlórára nem kötelezhetnek, és maximum egy heti munkaidőkeret alkalmazásával oszthatnak be. Munkaközi szünetként négy és fél óra után 30 perc jár, valamint 12 óra a két munkavégzés közötti kötelező pihenőidő. Olvasgass utána a jogaidnak és a kötelezettségeidnek, hogy tisztában legyél mindennel, mire munkavállalásra kerül a sor.
A kollégiumban nem tudsz bent maradni hétvégén is? Emlékeim szerint annak idején nem volt muszáj a kolisoknak hazautazniuk hétvégére, maradhattak bent is, ha szerettek volna - de ebben nem vagyok biztos.
Sok sikert és kitartást kívánok neked! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!