Szerintetek az normális ha én olyan vállalkozást tervezek, ahol a nettó eredmény legnagyobb részét egyszerűen (80-90 %-át) szétosztanám a dolgozók között?
"Nem fogod fel hogy engem nem az érdekel hogy mikor jön vissza a pénz belőle hanem a tisztes megélhetés? "
Te meg nem fogod fel, hogy irtó kretén vagy?
Miből indítod a vállalkozást? Honnan lesz meg az a 15 millió?
1. Hitelből
Ez esetben a megtérülésnek fedezni kell a hitelt időtartamát! Ha 5 évre vetted fel akkor 5 év alatt vissza is kell fizetni, tehát max. 5 év lehet a megtérülés! Ha szétosztod a pénzt akkor a 3. hónap után a bank elárverez mindent és mindenki mehet az utcára. Értem?
2. Saját pénzből
Ha saját pénzből nem érdekel a megtérülés akkor arra nincs jobb szó, idióta vagy. Akkor már sokkal egyszerűbb, kényelmesebb és gyorsabb a 15 milliót az leendő alkalmazottak között simán szétosztani és akkor dolgozniuk sem kell. Te részedről tök 8, ugyanis úgysem térülne meg a pénzed soha, dolgozni meg el tudsz menni ugyan annyi pénzért alkalmazottnak!
Érted már? (gondolom nem, de legalább megpróbáltam)
Mondhattad volna hogy troll kérdés, és akkor nem erőltetem meg magam értelmes válasszal, hanem benyögök valami fingós poén szintű szart.
Szóval viszlát gyíkarc, én leléptem.
Az fáj, hogy nem érted, hogy a pénzt hol is veszik ki a vállalkozásból, azaz mikor baj az, ha nem a munkavállaló kapja meg a pénzt.
A probléma akkor van, amikor valaki földöntúli mértékű(30-50-100% a JT arányában/év) osztalékot akar kivenni a vállalkozásból, ha valaki a jövedelmét visszaforgatja, az a cégnek, és így a munkavállalóknak is érdeke
A kiegészítő mellékletben nem 5000 szerepel:
3.13. Munkavállalók
A vállalat átlagos állományi létszáma 1 438 fő
"Az átlagos létszám a McDonald's esetében 1500 fő volt, de ezt a teljes lánc vonatkozásában - azaz a franchise éttermeket is beleértve - a diákmunkaerő és a kölcsönzött dolgozók 5000 körülire tornásszák fel. A másfélezres gárdából közel 1,2 ezer volt a fizikai állomány, a rájuk jutó bérköltség meghaladta az 1,7 milliárd forintot, míg a 321 fős szellemi állományra 1,6 milliárdot fordított a társaság."
Vágsősoron az a lényeg hogy a fizetés mire elég.
Nyugaton se túl sok mindenre, itt is baromi nagy a kilátástalanság meg nincs jövőkép.
Az igát azt húzzuk csak nincsen belőle della!
Remélem egyszer leszünk elég bátrak és elsöpörjük ezt az egész szar rendszert..
Elképzelésed 15m-ből büfékocsi, majd 15%-ot megtartva ezt 5 év alatt kicsengeted. 5 év távlatában nézve év 20m adózott profitot kéne csinálnod, 100%-os haszonkulccsal min. 60m Ft/év bevétel, havi 5m Ft, napi 250e Ft, óránként 31 250Ft, 2 műszak esetén óránként 15 625Ft...
Ez mennyi bergert jelent??? Kb. 30-31db??? Tehát 2 percenként el kell adni 1 db burgert, de egy műszak esetén 1db burger/perc !
Forgathatod napestig :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!