Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek az normális ha én...

Szerintetek az normális ha én olyan vállalkozást tervezek, ahol a nettó eredmény legnagyobb részét egyszerűen (80-90 %-át) szétosztanám a dolgozók között?

Figyelt kérdés
2015. okt. 29. 22:32
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

"De bővíteni miért akarnék görcsösen?

Ez az állandó növekedési kényszer megőrjít! Minek örökké növekedni? "

A méretgazdaságosság miatt. Minél nagyobb vagy, annál olcsóbban tudsz termelni, mert vannak általános költségek amik (majdnem) állandóak, akármekkora vagy.

Egyébként meg a legtöbb mikro- és kisvállalkozás kb így működik ahogy írod... igazából azért, mert nem tudnak miből félre tenni. A részvénytársaságok is sokszor kifizetik az eredmény legnagyobb részét a részvényeseknek.

2015. okt. 29. 23:23
 12/27 anonim ***** válasza:
Nem normális...de vágj bele, csináld meg, vidd sikerre és gyere vissza ide, és írd meg. De ehelyett itt fogod írni a 100. hasonló kérdésedet, mert változtatni nem akarsz az életeden, csak sírdogálni hogy ilyen meg olyan rossz neked.
2015. okt. 30. 06:10
 13/27 anonim ***** válasza:
Oké, akkor a 15 millió, ami kell az induláshoz hogyan térül majd meg?
2015. okt. 30. 08:21
 14/27 A kérdező kommentje:

Nem fogod fel hogy engem nem az érdekel hogy mikor jön vissza a pénz belőle hanem a tisztes megélhetés?

Hihetetlen hogy mennyire vadkapitalista módon gondolkodtok...

2015. okt. 30. 09:03
 15/27 anonim ***** válasza:
#14 nem azzal teszel jót a munkásaidnak ha több pénzt fizetsz nekik, hanem ha lehetőséget kínálsz az előrelépésre. Ha a profitot visszaforgatod a növekedés érdekében, akkor létre tudsz hozni vezetői pozíciókat, ahová felemelheted a legjobban teljesítő alkalmazottaidat, ezért motiváltak lesznek a munkában, és szeretni fogják, veled együtt. Ráadásul még több embernek tudsz munkát adni, ami gondolom nincs ellenedre, mivel nekem úgy tűnik hogy a szíveden viseled az emberek sorsát.
2015. okt. 30. 09:16
 16/27 TamásTóth ***** válasza:

Na számolgattam kicsit a McDonald’s tavalyi eredménykimutatása alapján. Itt, amúgy minden cégnek eléred a mérlegét és eredménykimutatását:

[link]

Szóval 2014-ben a M.O-i Mcdonald's-nak a dolgozókkal kapcsolatos kiadásai: 4 791 857 Ezer forint volt. Azt írják a mcondald's honlapján hogy közel 5000 alkalmazottuk van, én 4500-zal számoltam.

Így kijön az, hogy az átlagos Bruttó bér kb 100 ezer forint (ugye ez torzított, mivel a diákoknál vannak kedvezmények és nincsenek járulékok) De vegyük úgy, hogy mindenkinél vannak járulékok is az egyszerűség kedvéért.

Na már most, ha a McDonald’s mindenkinek a bérét 10 ezer forint nettóval megszeretné emelni, akkor a Személyi jellegű ráfordítások (bérköltség és járulékok + Személyi jellegű egyéb kifizetések) megnőne 4 791 857 Ezer forintról 5 851 246 Forintra. (majdnem 1 milliárdos költség növekedés) És ezzel már nem lenne profitja (sőt negatív lenne) Az üzemi/üzleti eredmény 384 603 Ezer Forintról lecsökkenne -674 786 Ezer forintra .

Mint látható, nem olyan egyszerű e a dolog mint, ahogy te gondolod.

(Természetesen a McDonald’s Magyarországi eredménykimutatásának én hiszek, tehát nem gondolnám, hogy hamis számokat publikál, de ez egyéni vélemény)

A lényeg, hogy a bérköltség egy jelentős költség egy cégben és mint látható, akár 10 ezer forintos nettó emelés is akár bőven a mínuszba lökheti egy cég profitját.

(És mielőtt megkérded, hogy Ausztriában,hogy lehetséges, hogy magasabb a fizu stb stb, kérlek keress nekem egy Ausztriai McDonald’s eredménykimutatást a 2014-es évre, és akkor meg fogod látni, hogy több, mint 3-4-szeres az árbevétel a Magyarországinak)

2015. okt. 30. 09:24
 17/27 A kérdező kommentje:

Durva! Dániában lehet ráfizetnek a mekisekre? Vagy Norvégiában! In Norge! Vagy hogy termelik ki Dániában az álomszerű béreket?Alig drágább a meki ott mint itt, Ausztriában, a bér meg álomszerű 110 kroner óránként! 13 euró! Ausztriában a mérnökök kapnak annyit!

Ez a mustározó fiút nem érdekli különösebben egyébként.

Nem az a gond hogy 105 ezer a fizetés, hanem hogy az állam ebből is lenyúl 35 % ot és marad valami csöves 69 ezer nettóban.

Ez az igazi gond.

Teljesen át kéne ezt a rendszer alakítani...

ez a mindenkitől lerablunk egységesen 35 %ot nevezetű flat rate egy nagyon baromság és csak a társadalmi különbségeket növeli.

2015. okt. 30. 09:30
 18/27 A kérdező kommentje:

"eress nekem egy Ausztriai McDonald’s eredménykimutatást a 2014-es évre, és akkor meg fogod látni, hogy több, mint 3-4-szeres az árbevétel a Magyarországinak)"

De a gempa, a della, lovetta nem 3-4 szer annyi a mekiben, hanem ötször annyi!

Mo.on burgerforgatásért 220 eurót kapnék nettó, itt 1100, ráadásul évi 14 alkalommal. Több mint ötször annyit kapok, köszönhetően annak hogy a magyar mekis fiú a gatyáját is leadózza!

2015. okt. 30. 09:31
 19/27 TamásTóth ***** válasza:

Ha Dániával szeretnéd összehasonlítani, vagy Norvégiával, ahhoz egy Dán, vagy Norvég eredménykimutatás szükséges.

A 35,5% levonás valóban sok. és valóban a többkulcsos adórendszer a társadalmilag jobb. (jövedelemkiegyenlítő hatása miatt).

Az adórendszeri különbségek nem róhatóak fel a Mcondaldsnak, így az, hogy Ausztriában az adórendszeri különbségek miatt kapsz 4-5-szörös pénzt, amikor az árbevétel mondjuk csak 3-4-szeres az nem a McDonald’s hibája, hanem az adórendszeré. Például hangoztatod mindig a 13-14 havi bért, de azt nem tudom, hogy tudod-e de ez a két havi bér nem kerül semmibe a vállaltnak, mivel leírhatja a társasági adójából ,így ez például nem plusz költség a cégnek.

2015. okt. 30. 09:34
 20/27 A kérdező kommentje:

"Például hangoztatod mindig a 13-14 havi bért, de azt nem tudom, hogy tudod-e de ez a két havi bér nem kerül semmibe a vállaltnak, mivel leírhatja a társasági adójából ,így ez például nem plusz költség a cégnek."

Nem tudtam, azt hittem egyszerűen bele van kalkulálva a költségvetésbe és egyszerűen 14 felé van osztva a bér.

De a dolgozónak csak az a lényeg hogy megkapja a 13-14 havit és ez azért nem rossz dolog.

2015. okt. 30. 09:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!