Hogyan hajtsam be a már 8 éves tartozást?
SAjnos nincs semmi papír róla,még a férjem adott kölcsön az egyik gyermekkori barátjának.
Tudom felelőtlenség volt,de már kár keseregni ezen.Mindíg csak ígérte hogy majd ekkor meg akkor de semmi nem lett belőle.Aztán többször szóltunk is neki,de csak az ígérgetés. .Aztán neki álltunk házat felújítani,többször kértük tőle,de amiden mást tud adni,csak pénzt nem. Pl építőanyag,meg vállalkozó(haldoklik neki igaz)onnét dolgok mik nekünk nem kellenek.Nekünk a pénzünk kell.Sajnos ott tartunk hogy már mi szégyelljük kérni tőle azt ami a miénk.
Most már kerül is bennünket,nehéz utolérni.
Viszont az látszik hogy sajátmagának meg mindent meg vesz.
Ha valaki tud valami jó ötletet adni hogy hogyan lehetne vissza kapni a pénzünk.Vagy hogy be lehet e hajtani ügyvéddel.stb
várom a tanácsokat.köszi
hát a bedöglött cementet mégis milyen dumával akarta rátok sózni?
azt hitte, ti nem értetek hozzá?
végülis terményt is adhat, de nyilván én sem ezt priorizálnám első helyre. pl. 200 ezret kifőzött pálinkából összehozni nem nagy meló.
romlandó terményre nem tartanék igényt, de pl. haszonállatoknak táp drága, és eladható. a kukoricát most jó árban lehet eladni.
de csak ha végképp nincs más lehetőség.
elsősorban azon kellene agyalni, hogyan tudnád elismertetni vele a tartozást. mit gondolsz, ha elé tennél egy papírt, hogy írja alá, megtenné? esetleg egy részletfizetési megállapodást aláírna?
havi 10 ezer ft is több a semminél, ezt tán csak ki tudja fizetni.
ezt már kiveséztük az első oldalon, egy ilyesmihez kell szerződés vagy tartozáselismerő nyilatkozat.
ha a kérdező bemegy egy ilyen üggyel, papír nélkül egy követeléskezelőhöz, nem tudnak neki segíteni.
ha meg "kopó", akkor bűncselekményt követnek el, 200 ezerért nem éri meg, hogy ne kapjanak erkölcsi bizonyítványt, bekerüljenek a rendőrség nyilvántartásába, évekig bíróságra járjanak önbíráskodás miatt, majd kapjanak egy nagyobb pénzbüntetést és közmunkát.
Igen ezért nem akarunk semmi ilyet,ha veszett hát veszett.Nekem nincs szükségem semmi bírósági,rendőrségi ügyre, főleg hogy a család egy része olyan szférában dolgozik ami igen csak rossz fényt vetne ránk.Nem beszélve arról hogyha több lenne a bírság összege mint maga a tartozás.Mi is gondoltunk már ilyesmire is bevallom,de nem kell hogy bajba kerüljünk.Mi nyugottan lelkiismeret furdalás nélkül fekszünk le,de Ő aki tartozássokkal a markában az hogy?Na mindegy is.Én mindenkép törvényesen szerettem volna ezt megoldani.Sajnos eddíg nem ment lehet ezután se fog,de nem vállalok semmi mást.
Kaptunk ötleteket százat: hozzátok el a kocsiját,veressétek meg,fenyegessétek meg így-úgy,csináljunk kárt neki stb,stb.... De nem ezek nem mi vagyunk.Köszi a sok segítséget van amit ki is próbálok pl az a papír aláírás nem rossz ötlet,a részlet fizetés sem,az se hogy ad valami értelmeset és mi tovább adjuk jó ötletek.
Ha van még valami akkor csak írjatok bátran.Köszi még egyszer mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!