"Eladni" egy játék karaktert?
A napokban utánanéztem pár dolognak, mert már ráuntam egy RPG játékra, viszont sajnálom otthagyni azt a karaktert és időt, amit eddig rászántam a játékra, ezért gondoltam felteszem egy aukciós oldalra a belépési adatokat. A fő célom, hogy eladás után nyomon kövessem a karaktert, ugyanis egy kísérleten dolgozom, amelyben azt vizsgálom, hogy milyen kapcsolatban áll a valós és a virtuális élet.
Félreértés ne essék, nem akarok pénzt keresni vele, sőt már az is eszembe jutott, hogy ingyen teszem közzé, és viszi, aki viszi. A lényeg, hogy általában az aukciós oldalak nem bánják, ha játék accountot, vagy játékbeli virtuális cuccot teszek ki aukcióra, csak a fejlesztők által írt szabályoknak feleljen meg.
Na most, van néhány ütközés a szabályzattal, miszerint nem szabad eladni, kereskedni karakterrel/accountal. Mondom oké, akkor felrakom ingyen (ajándék alapon). Alatta viszont az áll, hogy még ajándékozni sem lehet. :/
Gondolkodtam ezen a dolgon, és az jutott eszembe, mi van, ha nem a játék accountot adom el az aukciós oldalon, hanem egy fájlt? Ez persze tartalmazza a belépési adatokat, de a hirdetésben nem úgy írnám bele, hogy ez direkt egy játék account adatai, hanem egy fájl, ami tartalmazza ezt meg ezt (pl egy verset vagy egy stratégiát, akármit, ami SAJÁT -> azaz ha jól emlékszem saját kézzel készített fájlokat, iratokat, barkácsdolgokat, stb. bármikor el lehet adni bárkinek).
Ezzel az apró trükkel szeretném, hogy folytatódjon a karakter "élete", meg lehet ezt valósítani legálisan?
Egyébként, tudom, hogy nem számít a véleményem, de szerintem elég nagy butaság, hogy elAJÁNDÉKOZNI nem lehet egy accountot...
Bocsánat, egy pár kérdést megválaszoltam mostanában, lehet már össze folynak a dolgok. Tehát ingyen eddig ok.
Viszont mondok valamit. Egy magánszemély elad egy konyhai turmixot valakinek. (vagy meghirdeti ingyen akár) Bele szerel egy kis kamerát, amit nem lehet észre venni. Nem ilyen perverz kukkoló, meg semmi hasonló, egyszerűen csak a vevő konyhai meg főzési szokásaira kíváncsi. Nyilvánvaló hogy ez teljesen törvénytelen nem? Még ha ilyen hülye példát is hoztam fel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!