"Eladni" egy játék karaktert?
A napokban utánanéztem pár dolognak, mert már ráuntam egy RPG játékra, viszont sajnálom otthagyni azt a karaktert és időt, amit eddig rászántam a játékra, ezért gondoltam felteszem egy aukciós oldalra a belépési adatokat. A fő célom, hogy eladás után nyomon kövessem a karaktert, ugyanis egy kísérleten dolgozom, amelyben azt vizsgálom, hogy milyen kapcsolatban áll a valós és a virtuális élet.
Félreértés ne essék, nem akarok pénzt keresni vele, sőt már az is eszembe jutott, hogy ingyen teszem közzé, és viszi, aki viszi. A lényeg, hogy általában az aukciós oldalak nem bánják, ha játék accountot, vagy játékbeli virtuális cuccot teszek ki aukcióra, csak a fejlesztők által írt szabályoknak feleljen meg.
Na most, van néhány ütközés a szabályzattal, miszerint nem szabad eladni, kereskedni karakterrel/accountal. Mondom oké, akkor felrakom ingyen (ajándék alapon). Alatta viszont az áll, hogy még ajándékozni sem lehet. :/
Gondolkodtam ezen a dolgon, és az jutott eszembe, mi van, ha nem a játék accountot adom el az aukciós oldalon, hanem egy fájlt? Ez persze tartalmazza a belépési adatokat, de a hirdetésben nem úgy írnám bele, hogy ez direkt egy játék account adatai, hanem egy fájl, ami tartalmazza ezt meg ezt (pl egy verset vagy egy stratégiát, akármit, ami SAJÁT -> azaz ha jól emlékszem saját kézzel készített fájlokat, iratokat, barkácsdolgokat, stb. bármikor el lehet adni bárkinek).
Ezzel az apró trükkel szeretném, hogy folytatódjon a karakter "élete", meg lehet ezt valósítani legálisan?
Egyébként, tudom, hogy nem számít a véleményem, de szerintem elég nagy butaság, hogy elAJÁNDÉKOZNI nem lehet egy accountot...
Ezt a mondatot én is olvastam és tudom, épp ezért nem akarom eladni/elajándékozni sem a játékot sem az accountot. Viszont a kölcsönadás tényleg engedélyezett, azzal, hogy a kölcsön lejárta után minden eszköz visszajuttatódik a tulajdonoshoz. Ellenkező esetben, az ellenkező páciens büntetőpontokat szerez (annyit még, hogy a kölcsönadás a játékon belüli üzenőrendszeren kell történjen, de ez megoldható).
Ezzel ellentétben, ha én kölcsön adok bármit, ami a játékhoz kapcsolódik, legyen az account vagy legyen az akár egy virtuális termék, ingyen teszem, meghatározott időre, azaz se nem adtam el, se nem ajándékoztam el a játékot, csak kölcsön adtam. Javítsatok ki, ha tévednék, de ez így szabályos nem?
#7 Abban a részben mi nem érthető, hogy ingyen? Az aukciós oldal csak azért volt jó ötlet, mert bárki láthatja és névtelenül is "megveheti" (0,0000 dollárért?).
#8 Hmmm. Ezt mondjuk nem tudtam....
Ja de várjál, most értelemezem.
#8 Nem a játék szokásait figyelem, hanem annak a személynek a szokásait, akinek kölcsönadtam. Természetesen az ő beleegyezésével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!