Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Érdemes bíróságra vinni egy...

Érdemes bíróságra vinni egy 10 000 Ft-os netes aukciós ügyet?

Figyelt kérdés
Egyik internetes aukciós oldalon vettem egy cipőt. Leütés előtt megkértem az eladót, hogy mérje le a belső talphosszt. Lemérte, megírta, megvettem. Megkaptam a cipőt, de 1,5 centivel kisebb, mint amit írt. Érdemes peres ügyet csinálni belőle? Ügyvéd nélkül belevághatok? Mibe kerülhet ez nekem? Az az igazság, hogy átverve érzem magam, az eladó meg értetlekedik - felhúztam magam a dolgon.
2010. márc. 16. 21:14
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
szerintem nem ér annyit. inkább próbálj meg az eladóval egyezkedni mégegyszer (miután lenyugodtál :D)
2010. márc. 16. 21:23
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Itt nincs szó lopásról, tehát nem lehet indítani szabálysértési eljárást sem!

Magánvádas feljelentést tehetsz ellene csalás megalapozott gyanúja miatt, de itt neked kell bizonyítanod, hogy a csalással jelentősen megkárosított téged, s emiatt hátrányod lett! Hangsúlyozom: IGAZOLNOD KELL!

A feljelentést követően a rendőrség kideríti ki is az eladó pontosan, és ennek birtokában lehet bírósághoz fordulni, de ide megy ügyvéd kell, ami min. 5.000 Ft (tanácsadás),....stb. Nem hiszem, hogy érdemes foglalkozni ezzel!

Helyedben inkább megfenyegetném, hogy rendőrségre viszed az ügyet, és visszaveteted vele! Legrosszabb esetben egy fizetési felszólítást íratsz egy ügyvéddel, aki nevé és pecsétjét adja az ügyhöz, de itt is lesz kiadásod! Nem tudom mennyire éri meg neked ez?!

2010. márc. 16. 21:25
 3/10 anonim ***** válasza:
Figy, én is eladó vagyok az egyik aukciós oldalon. Szerintem is próbálj meg egyezkedni vele, de ne említsd a bíróságot mert akkor tuti berág. Lehet h. véletlenül elmérte, vagy összekeverte, hiszen ki tudja hány száz terméke van. Én a helyében visszaadnám a pénzed (már volt hasonló ügyem és a végén nem haraggal váltunk el, s lehet h. máskor is hozzám jön). Esetleg próbáld elcserélni vele egy másik termékre, vagy add tovább..
2010. márc. 16. 21:28
 4/10 A kérdező kommentje:
Már több (tényleg) nagyon kedves levelet írtam, és kértem, hogy vegye vissza, mert én így nem tudok mit kezdeni a cipővel, de még neki áll feljebb - pedig tényleg nyugodt, kedves, udvarias voltam - amúgy is egy türelmes, birka természetű ember vagyok. De erre ő gúnyolódni kezdett, hogy én találgatom a saját lábméretem. Ezen rágtam be. Köszi mindenkinek! Úgy tűnik ezt a békát le kell nyelnem :S köszi mégegyszer
2010. márc. 16. 21:51
 5/10 anonim ***** válasza:

Igazolni tudod a tévedésben tartást? Az a fogyasztói szerződés, amelyik megtévesztéssel jön létre, az semmisnek minősül. Tehát az eredeti állapotot vissza kell állítani. Neked a pénzt kell visszakapnod, neki pedig a cipőt.

Egy a kulcs: tudod-e igazolni azt, hogy mit írt és mi a valóság.

Meghagyást kell kérni a bíróságtól az eredeti állapot visszaállítására. Ennek összege 3000,- Ft. Ha az eladó egyetért a meghagyásban foglaltakkal, akkor teljesíti, ha nem, akkor peresíti az ügyet.

2010. márc. 16. 21:58
 6/10 anonim válasza:
Hát nem érdemes, többe kerül a leves, mint a hús. Hogy tudtok ti netről cipőt meg ruhát vásárolni? Nekem csakis úgy megy, ha felpróbálhatom, és még néha úgy is mellétrafálok. Meg hát cipőt használtan? Van, aki felveszi más használt cipőjét?
2010. márc. 16. 22:38
 7/10 anonim ***** válasza:
És te nem tudod eladni vkinek? Énis volt,h vettem vmit,de nem lett jó és továbbadtam.
2010. márc. 17. 09:35
 8/10 anonim ***** válasza:
Efektív viheted bíroságra a dolgot, de a perköltséget neked kell fizetned, ami viszont több mint a cipő ára, szóval nem éri meg..
2010. márc. 17. 16:48
 9/10 A kérdező kommentje:
A cipő nem használt volt - új! Egyébként a belső talphossz leméretésével nehéz bakot lőni. Mondjuk nekem most sikerült :) Amúgy azért éri meg, mert sokszor még a postaköltséget belekalkulálva is ezrekkel olcsóbb, mint a boltban. Köszi mindenkinek - mégegyszer.
2010. márc. 23. 15:39
 10/10 anonim ***** válasza:
Am ki volt az eladó? Nicknevét add meg lécci... kösz
2010. máj. 29. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!