Szerintetek meg lehet élni 94000 Ft. -ból egy egyedül
élő nyugdíjasnak?
11/24 A kérdező kommentje:
Nem lehet nála villanyt kapcsolni csak tényleg este, mert sok lesz a számlája. Férjem vett neki energia takarékos ledes égőket. Rozsdás a mosógépjének a burkolatja, de már emlegeti, hogy már nem sokáig bírja. Tavaly felújítattuk neki a kályháját. Most november 1-én meg meg a szülei sírjához vidékre , de lejárt a sírhely, és újra ki kell váltani. Szólt, hogy 40 000 ft, lesz , de ő nem bírja fizetni. Férjem szólt a testvéreknek, hogy dobjuk össze az árát, de általában ők csak ígérgetik.
A nénivel elbeszélgetnék egy kicsit arról, hogy valószínű ti már 67-70 évesen mentek nyögdíjba, és lehet, hogy nektek már nyugdíjatok se lesz - ha ez így megy tovább. (Németo-ban már rég 67 év ffi-nő egyaránt, Kínában nincs nyugdíj) Fékezze magát.
2015. okt. 19. 11:03
13/24 A kérdező kommentje:
Szerintetek szóljak a férjemnek, vagy inkább jobb a békesség, és hagyjam?
Azért akárhogy is nézzük, 94 ezer forint az lóf***sz. AZ 2 másodperc alatt el is megy.
Általában ki nem állhatom a sipákoló nyugdíjasokat, de szerintem az a néhány dolog, amit a gyereke megvesz/kifizet neki, még nem akkora nagy dolog.
2015. okt. 19. 11:09
15/24 A kérdező kommentje:
A férjem németbe dolgozik, tehát bírjuk segíteni, csak úgy érzem, hogy anyósom ezt ki is használja elég rendesen. Volt hitele, azt is mi fizettük ki helyette. A mi házunkat meg megvette az eszközkezelő, és 5 évünk van rá, hogy vissza vásároljuk, arra gyűjtünk most, meg van még egy már hitelünk amit ki kell fizetnünk. Én főállású anya vagyok, 3 gyerekkel vagyok itthon, sajnos dolgozni nem bírok, de így bele szólásom sincs, hogy a férjem a pénzét az anyjára költse.
16/24 A kérdező kommentje:
Nem igazából kis dolgokat kér, mert egy mosógépet, egy biciklit amit ő kinézett 40 000 ért, csak egy új kályhát 100 000 ért, csak 40 000 a sírhelyre, csak évent 80 000 a tüzifája, elromlik a laptopja akkor azt kér másikat. Szeretné a nappaliát le laminált parkettázni , csak ilyen apróságok.
amiket írtál, azok alapján úgy érzem, jobb ha nem szólsz bele, és a férjed egyedül eldönti ,hogy fékezze. Nyilván érzi ő is, hogy kihasználja. De a béke nagyon fontos, és úgy érzem, hogy ha szólnál, lehet, hogy kevesebbet adna oda, de nem jutna mégse több nektek. Neki kell ezt szabályozni.
2015. okt. 19. 11:22
Azért nem lehet kijelenteni, hogy igen, ennyiből meg lehet élni, mert fogalmunk sincs, mekkora lakást, házat kell fenntartania, van-e egyéb költsége (anyósomnak csak a gyógyszere, kötszere havi 40ezer, autó nélkül nem tudja megoldani a közlekedését, tehát az is muszáj, cukorbeteg és mellé lisztérzékeny, a táplálkozása sem olcsó).
Szóval azért elég sok mindentől függ.
2015. okt. 19. 11:38
19/24 A kérdező kommentje:
Neki nem kell kötszer szerencsére, Cukor beteg Ő is, A gyógyszerei max 3000 Ft.
"A férjem németbe dolgozik" és "Én főállású anya vagyok"
Nekem innentől egyértelmű hogy nincs semmiféle jogod beleszólni hogy a férjed mire költi a saját fizetését.
2015. okt. 19. 12:31
Kapcsolódó kérdések: