Próbaidő alatt betegszabadság, felmondás? Lent
elolvastam a munkaszerződésem. viszont nem vagyok jogász, nem tudhatom, van e valami apró betűs rész, ami külön ilyen esetekre, vagy pl terhességre vonatkozik.
Nem hiszem, hogy érdekelni fogja őket, ami nem tetszik ( pl hogy a 8 óra helyett sokszor 10et bent vagyunk, és a kollégák elmondása szerint ne számítsunk ennek kifizetésére. Így pedig nem tudom a nagymamámat ápolni otthon, mert nem érek haza időben, akit én meg anyám ápolunk felvátltva, mert magatehetetlen. ) Így írd ezt a gerinces dolgot...mert én meg azt bírom, ha ítéleznek, anélkül hogy tisztában lennének a másik helyzetével.
Nem vagy jogász meg apróbetű, uram isten... a Francokat olvastad el, ott nincs apróbetű, ott van egy szöveg, amit minimális józan paraszti ésszel meg lehet érteni.
Én amúgy azt bírom, hogy más meg pampog a nehéz sorsáról meg hogy ne ítélkezzek, mintha gondolatolvasó lennék.
Normálsi ember fogja magát, flrehívja a főnökét, hogy ez és ez van, ksözönöd, de te felmondasz, az időarányos fizetésedet fizesse ki és viszlát.
Meddő vita az egész.
Az a lényeg, hogy próbaidő alatt bármelyik fél indoklás nélkül azonnali hatállyal megszüntetheti a jogviszonyt.
Ha a szerződés tartalmaz próbaidőt, akkor van próbaidő, ha nem tartalmazza azt, akkor nincs próbaidő kikötve.
Mindegy, hogy próbaidő alatt mi történik Veled, milyen állapotban vagy, mi lenne az indokod a felmondásra, felmondhatsz mindenféle következmény nélkül, és még csak indokolnod sem kell.
Nincs kisbetűs rész ebben a munkaügyi kérdésben. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!