Akik szerint Nyugaton nem élnek jobban a betanított munkások mint nálunk, azok tudnak arról hogy kétszer akkora a fizetések átlagos vásárlóereje a gazdagabb nyugati országokban mint nálunk?
"Azért kap 14 havi fizetést az osztrák melós"
Mar amelyik kap, sokan nem kapnak.
"És a munkás nem ennyit kap, hanem 1100 eurót kb. Ha nem spórol hanem normálisan él bérlakásban egyedül, akkor is marad átlagosan 200 eurója havonta! "
Aha, persze.
" "És a munkás nem ennyit kap, hanem 1100 eurót kb. Ha nem spórol hanem normálisan él bérlakásban egyedül, akkor is marad átlagosan 200 eurója havonta! "
Aha, persze."
Melyik részét nem hiszed el?
Bérlakás 500 euró rezsivel a kisebb városokban(de 25 nmes garzon van 400 ért is), megélhetés 300. (Élelmiszerkosár 250 körül van, 50 egyéb szükséges dolgokra)
Így jön ki a 870 eurós létminimum nagyjából.
" "Azért kap 14 havi fizetést az osztrák melós"
Mar amelyik kap, sokan nem kapnak."
Ki nem kap? Kollektív szerződés alapján jár..ja hogy a buta magyar melós feketén dolgozik? Ő nyilván nem kap akkor...
én egy utolsó csöves mekis voltam, én is kaptam, mivel a kollektív szerződésben benne van hogy jár.
Az nem kap aki olyan birka hogy feketén dolgozik vagy egyéb szélsőséges eset..
"Melyik részét nem hiszed el? "
Azt a reszet amikor 300 eurobol megelsz havonta.
A 13. es 14. havi ber az nem altalanos Ausztriaban sem. Hogy te kaptal az nem jelenti azt hogy mindenki kap. rengeteg ember van aki bejelentett, legalis munkahelyen dolgozik, de nem kap ilyesmit. Foleg azok akik nem multiknal es nagy cegeknel dolgoznak, es az alkalmazottak jelentos resze ilyen.
300 euróból pedig meg lehet élni ami a kaját illeti + egyéb háztartási dolgokat. Vagy szerinted minden élelmiszer 4-5 ször annyiba kerül?
általános árszínvonal 1,5-2 szeres, ami az élelmiszert illeti. A kétszeres szorzó leginkább csak a húsokra érvényes. Tehát ha szerinted 300 euróból itt nem lehet megélni, akkor otthon nem lehet megélni 150 ből. Szóval 45 ezerből szerinted nem lehet bevásárolni. A melós fizetése ennek csak a kétszerese....
engem is idegesít hogy sokkal jobban élnek a nyugatiak, ezért akarok forradalmat elsősorban.
hangosan nevetek bakker...
igen..nagyon életszerű amit nyomatsz..
a 13-14 havi fizetés nem arról szól hogy azok kapják akik nagy cégeknél vannak, ez egy baropmság... kollektív szerződés kötelezi rá a munkaadót hogy adja. Ha nem adja akkor meg mehetsz az arbeiterkammerbe. A sok birka magyart nyilván sokszor kihasználják, de aki hagyja magát, az meg is érdemli.
"kollektív szerződés kötelezi rá a munkaadót hogy adja"
Azt a munkaadot amelyik a kollektiv szerzodes hatalya ala esik.
A tobbiek nem kotelesek fizetni.
igen te nagyokos, csakhogy a 98 % kollektív szerződéssel van foglalkoztatva.
ne magyarázd be hogy valami különleges dolog 13-14 havi fizetést kapni Ausztriában..
teljesen általános dolog, nem különleges.
nővérem pl családi vállalkozásnál odlgozik(nagyon kicsi vállalkozás, 4 alkalmazott van kb), ugyanúgy vonatkozik rá is és kap 13-14 havit.
nem is hallottam még ilyet, hogy valaki nem kapna 13-14 havit.
Egyébként a többi részét cáfold meg az írásomnak, ne ezen pörögjünk.
Szóval ha 300 euróból szerinted nem lehet megélni, akkor mit keres a hűtőmben pl téliszalámi, pulykamell, finom sajtok?
Biztos loptam...
"8 % aller ArbeitnehmerInnen in Österreich durch Kollektivverträge abgesichert
In Österreich gibt es über 800 Kollektivverträge. Jährlich verhandeln die Gewerkschaften über 450 Kollektivverträge. Eine aktuelle Studie der OECD (Organisation for Economic Cooperation and Development) zur Tarifbindung von ArbeitnehmerInnen bescheinigt Österreich eine hervorragende Spitzenposition im internationalen Vergleich. Fast alle österreichischen ArbeitnehmerInnen (ca. 98 %) sind durch Kollektivverträge geschützt, die Mindeststandards und rechtliche Sicherheit in den Arbeitsverhältnissen garantieren. Im Vergleich dazu sind z. B. nur 62 Prozent der deutschen und überhaupt lediglich 14 Prozent der ArbeitnehmerInnen in den USA durch Kollektivverträge abgesichert."
nem hazudtam a 98 %ot, itt olvastam!
És ez is a realitás, konkrétan tényleg nem ismerek olyat itt aki ne kapna...
hogy a maradék 2 % mi lehet azt nem tudom, de nem is érdekel, mert tudom hogy ha elmegyek mosogatni, takarítani, stb fogok kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!